Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Az egyik legősibb természetes kozmetikum az agyag. Feltölti ásványi anyagokkal a bőrt, emellett kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és energetizáló hatással bír. Mai blog bejegyzésünkből megismerheted a szépségápolásban leggyakrabban alkalmazott agyagok jellegzetességeit, így könnyen el tudod majd dönteni a jövőben, hogy melyikre van éppen szüksége a bőrödnek.

Tudtad, hogy a rózsakvarc eredete és alkalmazása több évezredes múltra tekint vissza? Ha szeretnéd megismerni a történetét, valamint áldásos hatásait, tarts velünk egy kis időutazásra és tudj meg eme csodás kristályról mindent, amit tudni érdemes!

Ahogy azt bizonyára sokan tudják, a pihentető alvás nagyon fontos az egészségünk szempontjából és ahhoz, hogy az alvás valóban nyugtató és pihentető legyen számunkra, a párna kiválasztása is fontos szempont.

A mindennapjainkban számos olyan tényező van, ami befolyásolja a májunk egészségét, mint például a szennyezett levegő belélegzése, vagy az előre gyártott élelmiszerek fogyasztása, illetve természetesen az alkohol is.

A detox étrend idén is divatos, azonban mielőtt belekezdenénk, érdemes ismerni a lehetséges kockázatokat is.

Szerencsére a testünk rendkívül intelligens, és mindig közli velünk, hogy mire van szüksége. Amikor nem látjuk el megfelelő tápanyaggal a testünket, esetleg szüksége van tisztításra, akkor tudatni fogja a tulajdonosával, ilyenkor pedig szükség lehet méregtelenítésre.

Az emberi test többféle gyulladással néz szembe, ami sokszor fájdalommal és még több egészségügyi problémával jár. Helytelen diéta, fokozott stressz, sérülések, fogorvosi panaszok és számos más változatban jelentkezhet gyulladás szervezetünkben.

Mindennap sokféle méreganyag támadja meg a szervezetünket, amelyek az élelmiszerekből, a környezetünkből vagy bizonyos anyagcsere folyamatokból származnak.

Időről időre mindenki szeretné méregteleníteni a testét, azonban az lenne a legjobb, ha az egészséges szokások a napi rutinunk részét képeznék, ami hosszútávon kifizetődőbb lenne. 

Mindennapjainkban természetessége okán, mivel szinte mindenki rendelkezik a hallás képességével, ritkán tudatosul bennünk annak jelentősége, hogy a hangok milyen óriási szerepet töltenek be az életünkben.

A diéta és a méregtelenítés a legtöbbször kéz a kézben járnak, mivel tökéletesen kiegészítik egymást. Ha azt szeretnénk, hogy tényleg beinduljon a fogyás, akkor általában meg kell szabadulnunk az ezt akadályozó toxinoktól is.

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozik, és már több ezer éves múlttal rendelkezik, ahol az idők során a gyógyászatban és a gasztronómiában is megállta a helyét. A kurkuma bárki számára könnyen felismerhető az élénksárga színéről és a különleges aromájáról.

Míg a mágneses terápia éppen most terjedhet el egyre szélesebb körben és válik népszerűbbé, a mágneses energia gyógyításra való felhasználása több ezeréves múltra tekint vissza. A kínai medicina emblematikus alakja volt a Sárga császár (Huang Di), róla kapta nevét a legkiemelkedőbb írásos emlék, a Huang Di Nei Jing belgyógyászati könyv, mely a császár és orvosa közötti párbeszédek összefoglalása.

Minden otthon legyen az egy lakás vagy családi ház, egyedi illattal rendelkezik, de vannak olyan lakások és házak, ahol ez inkább szagba csap át. Szerencsére a szagtalanításhoz több működő praktika is létezik. Ebben a bejegyzésben ezeket gyűjtöttük össze.

Ha a Földünk felépítését nézzük, akkor ásványokkal találkozunk. Ha kimegyünk az űrbe, és megvizsgáljuk a bolygókat és a holdakat, akkor ásványokkal találkozunk. Ha megnézzük az állatok és növények élettevékenységét, akkor ásványokkal találkozunk.

Az illóolajok ma már egyre több lakásban megtalálhatóak Magyarországon is, mivel régóta fontos szerepük van a különböző aromaterápiás kezelésekben. Az illóolajok nemcsak a testet gyógyítják, hanem a levegő tisztításához és a nyugtató környezet megteremtéséhez is előkerülnek.

A szakáll egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is, azonban nagyon nem mindegy, hogy miként hordod. A viszketés és a bőr kiszáradása általános problémának számítanak a szakállas férfiak körében, azonban természetesen ezekre a problémákra is létezik megoldás. Nézzünk meg pár tippet, amelyek segíthetnek!

Mi az első dolog, amit felkelés után csinálsz? Ha az arcápolás nincsen a szokásos reggeli teendőid között, akkor itt az ideje elkezdeni változtatni. A bőrünk nagyon kényes tud lenni, azonban meghálálja, ha vigyázol rá. Ráadásul mindenki választhat a hosszú és rövid rutinok között, így tényleg nincs elfogadható kifogás.

Milyen szép a hajad! Ha te is szívesen hallanád ezt másoktól, akkor bizony kemény munka áll előtted. Sajnos a szép haj nem elég, az ember gyönyörűt akar, olyat, amit mindenki megbámul. Éppen ezért keressük mindig a tippeket és hajápoló szereket, azt szeretnénk, ha elérnénk az álom szintet. De mit tehetsz? Nézzük is meg!

Mi jut eszedbe az utóbbi egy, másfél évről? Ha nem a belső béke és a nyugalom, akkor nem vagy egyedül. Az utóbbi hónapokban rengeteg ember érezte a világ hatását, és sokan próbáltak meg természetes úton elmenekülni a stressz elől. Honnan tudhatod, hogy te már a belső béke birtokában vagy? Nézzünk meg pár biztos jelet!

Egyesek azt mondják, hogy minden étkezés után fogat kell mosni. Mások azt tanácsolják, hogy bőven elég napi kétszer vagy háromszor elvégezni ezt a műveletet. Vajon kinek higgyünk?

Azok a hölgyek, akik követik a folyton változó és rendszeresen megújuló trendeket, biztosan érzik, hogy vannak túlhájpolt szépségápolási eszközök. Néha az interneten lakó sztárok felkapnak valamit, az pedig futótűzként terjed tovább. Ilyenkor az átlagos emberek felteszik maguknak a kérdést: vajon megéri megvásárolni?

Amikor a teákról tudományos berkekben beszélünk, akkor a zöld, a fekete, az oolong és a fehér teákra gondolnunk általában. Bár ennél sokkal több ízt is megkülönböztetünk, csak ezekről szokták elfogadni a gyógyító hatásukat is.

2020-ban a koronavírusnak köszönhetően sajnos a wellness szó nagyon távolinak tűnhetett, főleg akkor, ha még fürdőkádunk sincsen otthon.

 

Otthonunk egyedi illatával sokszor olyan szagok keverednek, amit főleg az újonnan érkezők szoktak észrevenni, nekünk, akik ott élünk ezek már fel sem tűnnek.

A sólámpák sok otthonban remek díszként szolgálnak, kellemes fény árad belőlük, és természetes megjelenést nyújtanak, ezáltal többféle környezetbe is tökéletesen belepasszolnak.

Az illóolajokat úgy is hívhatnánk, mint élő növényi folyadék, mivel lényegében ez nem más, mint a virágok immunrendszere.

Minden növény megújul, feltöltődik oxigénnel, tehát az oxigén az, ami életben tartja. A rezgési energiája azonban más élőlényekre is hatással van, így például ránk, emberekre is. 

A 2020-as év sajnos korántsem nevezhető a legboldogabb évnek, és ez egy darabig még biztosan így lesz. Mindenki megpróbálja valahogyan átvészelni a hónapokat, és alkalmazkodni a rengeteg új szabályhoz, amelyek hatással vannak a mindennapi életünkre.

Amikor a különféle hordható kiegészítőkre gondolunk, akkor biztosan eszünkbe jutnak a táskák is. Ma már senki sem tud úgy elmenni otthonról, hogy ne vinné magával a legfontosabb dolgait, amibe a kulcs és az iratok mellett bizony az okostelefon is helyet kapott.

Ahogy beköszönt az tél és a hűvösebb idő, sajnos azonnal felüti a fejét a megfázás és az influenza. Idén ez sajnos kiegészül a koronavírussal is, így a szokásosnál még inkább célszerű felkészülnünk az téli betegségekre.

A rúnaköveket mind a mai napig nagy misztikum lengi körbe még a mágia világán belül is. A rúnák eredetét homály fedi, és rengetegféle teória létezik arról, hogy mikor és hol kezdték el használni őket először.

Az álomfogó manapság már egyre több szoba falán ott csüng, nem ismeretlen terméke az ajándékboltoknak és bevásárlóközpontoknak.

Virágot kapni mindig nagyon örömteli érzés. Szeretjük ezt az érzést, mert azt jelképezi számunkra, hogy valaki gondolt ránk, törődik velünk, vagy így szeretne emlékezetessé tenni számunkra egy napot. Csokrot adni és kapni is nagyon jó, de miért is állnánk meg hagyományos megoldásoknál?

Az aromaterápiát szerencsére manapság már nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen elég nagy népszerűségre tett szert az idők során. Szinte mindenki ismeri, és valamilyen formában akár még használja is az aromaterápiát.

A Himalája só manapság egy nagyon közkedvelt termék Magyarországon és világszerte is. Rengetegen ismerik és használják, de legtöbben csak egyféle felhasználási területét ismerik, mégpedig az ételek ízesítését.

Mindenkivel előfordul, hogy egy kis kényeztetésre vágyik. Lelki szemeink előtt már meg is jelenik a legközelebbi wellness fürdő képe, és elképzeljük, hogy egy pihentető és nyugtató fürdőt veszünk.

A gyógyteák fogyasztásának hazánkban is egyre nagyobb hagyománya van. Ez nem is csoda, hiszen a gyógyteák számtalan jótékony hatással bírnak mindamellett, hogy számos egészségre gyakorolt hatásuk van, ráadásul még egyes vitaminok és ásványi anyagok forrásai is lehetnek.

A tibeti hangtál, ahogy azt a neve is mutatja, Tibetből származik, és habár egy tálról van szó, természetesen nem az étkezésekhez használjuk, hanem ha megfelelően szólaltatjuk meg, hangot bocsát ki magából. De mire is és miért is jó ez számunkra?

Többet is, mint hinnénk. Már Tacitus is írt olyan jóslási módszerekről, amelyeknél, a jósok villás faágon vagy hajszálon függő nehezék segítségével mondták meg a jövőt.

Az illóolajak felhasználása nagyon széles körben terjedt el az évszázadok során. A különböző gyógynövényekből nyert anyagok számos természetgyógyászati módszer alapját képezik világszerte.

Ha füstölők használatáról van szó, a legelterjedtebb formájuk a pálcika vagy a kúp füstölő szokott lenni. Ezeket általában meditáláshoz használják a leggyakrabban az emberek, de aromaterápiás és fertőtlenítő tulajdonságuk is van.

A füstölő pálcikák égetése egyre elterjedtebbé kezd válni. A füstölők felhasználói között vannak, akik gyógyításra használják, vannak, akinek a relaxálásban segít, és megint mások pedig a spirituális élmény eléréséhez vagy fokozásához alkalmazzák.

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszolhassuk, természetesen tudnunk kell, hogy mi is az a fülgyertya, és mire is való.

A fülgyertya nem egy új keletű dolog, már az ókorban is előszeretettel használták őseink. Ázsiából indult hódító útjára, manapság azonban Európában és Amerikában is előszeretettel használják a módszert a természetgyógyászatban.

Az aromaterápiás illóolajok párologtatásához sokféle megoldás létezik. Van, aki a fürdővízbe teszi, mások kerámia párologtatóba, de a legmodernebb megoldásoknak az elektromos aroma diffúzorok számítanak.

Az aromaterápia egy ősi tudomány, ami lényegében a különböző illóolajokkal történő gyógyítás mesterségét jelenti. Ezeket az illatos olajokat már az ókorban is előszeretettel használták a test és a lélek ápolásában, gyógyításában, hiszen jótékony hatásuk befolyással bír a gondolkodásunkra, koncentrációs képességünkre, de akár a hangulatunkra is.

A környezettudatosság szerencsére kezd egyre elterjedtebb személetté válni a világban. Az egyszer használatos termékeket felváltják a környezettudatosan készült, többször felhasználható és lebomló termékek. Szerencsére az Európai Unió és a különbőz országok kormányai is egyre inkább támogatják a környezettudatosságot.

A Himalája sót nagyon sokan ismerik hazánkban is, és nem csak az ételekben történő felhasználása gyakori, bár talán az az egyik legelterjedtebb. Használják anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, bőrbetegségek, allergia, szív és keringési panaszok, alvászavar, koncentrációs zavarok, stressz esetén is, például ivókúra formájában.

Sokan nem is sejtik, hogy a tönkölybúza nem csak a sörkészítés egyik fő alapanyaga, hanem a párnákba is gyakran kerül belőle. Pedig ez így van, a bio voltán túl a tönkölybúza két dologban is nagyon jó, ha párnában használjuk, ezek pedig a támasztás és a szellőzés.

Füstölőpálcikákat rengetegen használnak manapság, mivel emelni lehet vele az ünnep fényét, de amiatt is nagyon népszerűek, hogy bizonyos aromáknak nyugtató és gyógyító hatásuk is lehet.  Sokan nem is gondolnák, de bizony a füstölőből is van minőségi márka, sőt prémiumkategóriás termékek is léteznek.

A szelenit azok számára lehet ismerős fogalom, akik az angyal témában jártasak, ugyanis úgy tartják, hogy a szelenit elérhetővé teszi az angyali tudatot, valamint a magasabb rendű útmutatást. Mivel nagyon finom a rezgése, ezért tiszta tudatot biztosít, és megnyitja a koronát, illetve a magasabb rendű koronacsakrát.

Az orgonit fogalma sokak számára ismeretlen lehet. Ez a kis „szerkezet” akár otthon is elkészíthető, és a káros energiák átalakításra szokták használni. Sajnos a környezetünkben számos ilyen „káros energia” fordul elő, mint például a mikrohullám, az elektromos kisugárzás, vagy a különböző mobil adótornyokból származó természetellenes, egészségre ártalmas energia.

Az ásványok gyógyító hatása már nagyon régóta ismeretes. Sokan marokkőként használják, de az ásványkarkötők is egyre elterjedtebbek kezdenek lenni. Régebben csak az esztétikai szempontok szerint választottunk ékszereket, és nem is foglalkoztunk vele, hogy ez akár jót is tehet nekünk.

Az illóolajok használata egyáltalán nem új keletű, hiszen már az ősi kultúrákban is alkalmazták, és manapság is egyre nagyobb teret hódít a használatuk. Bizonyítottan jó hatással vannak az érzelmekre, a hangulatra, de akár fájdalomcsillapításra és stressz oldásra is előszeretettel alkalmazzák őket.

Gondoltál már arra, hogy egyetlen nap alatt hány féle természetellenes adalékanyaggal találkozik a tested?

Induljunk ki abból, hogy a nagy nyári melegben egy gyors tusolással kezded a napot, amihez a boltban is kapható tusfürdőt használsz. Ez tele van tartósítószerrel és mindenféle más mesterséges anyagokkal. Ezt követően hajat is mosol, amihez szintén szintetikus sampont használsz.