Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A füstölő égetés misztériuma

2020.10.07 11:17
A füstölő égetés misztériuma

A füstölő pálcikák égetése egyre elterjedtebbé kezd válni. A füstölők felhasználói között vannak, akik gyógyításra használják, vannak, akinek a relaxálásban segít, és megint mások pedig a spirituális élmény eléréséhez vagy fokozásához alkalmazzák.

Nagyon sokan használják, ugyanakkor kevesen tudják, hogy valójában mire is jók a füstölők, és mit várhatunk, ha meggyújtunk egy füstölőpálcikát. Alapvetően elmondható, hogy a füstölőknek kellemes illatuk van, tehát aromaterápiás hatásuk befolyásolhatja az érzelmi állapotunkat, vagy akár a hangulatunkat. Persze a füstülők hatása nem teljesedik ki pusztán ennyiben. Lássuk, hogy mit rejtenek még!

Bár tudományosan nem bizonyított, de aki fogékony rá, érzékelhető változást tapasztalhat, ha meggyújt egy füstölőpálcikát vagy kúpot, amik segítenek egy magasabb tudatállapot elérésében. Sok vallás és kultúra alkalmazza a füstölőket, amelyeknek a követői úgy tartják, hogy a füstölő égetése segít felemelkedni a földi, materiális világból, hogy egy magasabb lelki állapotba kerülhessünk. Természetesen nem kell nekünk is ebben hinnünk ahhoz, hogy érezhessük a füstölők jótékony, áldásos hatásait, mivel jóval gyakorlatiasabb hasznuk is van.

Füstölők hatása az egészségünkre

Ugyan a spirituális hatást nem mindenki érzi át, de az egészségre gyakorolt jótékony hatást már jóval többen megtapasztalják. Már a régi kultúrák orvosai és gyógyítói is használták a füstölőket, bár akkor még elsődlegesen a fertőtlenítés céljából. Állítólag a füstölő hatékonyabb, mint a gőzzel történő fertőtlenítés. A fertőtlenítő és csíraölő hatáson túl is alkalmazták, elsősorban az ájurvédikus és a kínai gyógyításban. Ők úgy tartják, hogy a füstölőkkel a három testi energiát egyensúlyban tudják tartani, ezzel növelik a beteg vitalitását, valamint a szervezet öngyógyító erejét is elősegítik a hatékony kezelés érdekében.

Manapság ez a fajta orvoslás nem annyira elterjedt, főleg itt Európában. A természetgyógyászatban azonban még mindig használják ugyan a füstölőket, de inkább kiegészítőként, mint valódi gyógyító eszközként.

Emellett pedig sok tévhit kering a füstölők káros hatásáról, amelyek ártalmasak az egészségre. Mint minden hiedelemnek, ennek is van alapja, ugyanis ha nem megfelelő alapanyagból készül a füstölő, az valóban káros lehet, valamint a füstölő közvetlen belélegzése is káros. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minőségi füstölőt válasszunk.

Hogyan válaszuk ki a megfelelő füstölőt?

A füstölőégetés fenti előnyei általánosságban igazak, de ahogy már említésre került, csak a minőségi, természetes alapanyagokból készült füstölőpálcikákat célszerű használni. De honnan tudhatjuk, hogy melyik füstölő a minőségi termék, és melyik nem az?

Nos, mint minden más esetben, a füstölő pálcikák esetében is vannak megbízható márkák, amik garantálják, hogy csak a legjobb, természetes alapanyagok kerülnek bele a füstölőbe. Ilyen márka például a Satya, ami hazánkban is nagyon elterjedt.

A füstölő választás másik fontos szempontja az illat. A füstölők, gyógynövények, gyanták, keverékek hatásáról számos lista létezik az interneten, melyeket érdemes átolvasni, hogy pontosan el tudjuk dönteni mire is van szükségünk. Ugyanis a különböző illóolajoknak más és más hatása van, ha például meditálni szeretnénk, arra szantál, a jázmin, az agarfa, a tömjén, a lótusz, a vanília, vagy a magnólia lesz a legjobb választás, míg a felfrissüléshez a rozmaring, a bergamott, a citronella, az eukaliptusz, a boróka, a kámfor, vagy a zsálya.