Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Minden, amit a Himalája só felhasználási módjairól tudni érdemes

2020.11.25 10:12
Minden, amit a Himalája só felhasználási módjairól tudni érdemes

A Himalája só manapság egy nagyon közkedvelt termék Magyarországon és világszerte is. Rengetegen ismerik és használják, de legtöbben csak egyféle felhasználási területét ismerik, mégpedig az ételek ízesítését.

És valóban, a hagyományos jódozott konyhasó lecserélése Himalája sóra egy nagyon bölcs döntés részünkről, ám ez a só nem csak és kizárólag az ételeinkben kerülhet felhasználásra. A Himalája sónak számos jótékony hatása ismert, így érthető is, hogy a felhasználásának sem csak egyféle módja van. Mivel jótékony hatással van az emésztőrendszeren túl a légúti megbetegedések kezelésében is, érthető, hogy ezen a területen is már régóta használják.

De létezik olyan fogyókúra is, aminek az egyik lényeges eleme a Himalája só. Egyértelműnek tűnik tehát, hogy ezt az alapanyagot bátran vigyük ki a konyhának falain túlra is, hogy egy kicsit szélesebb perspektívából szemlélhessük meg.

Legyen az alap a sóoldat, ami még kicsit a konyha falai között tart minket, de valójában már jóval túlmutat rajta. Vegyük hát sorra, hogy mire is használható fel a Himalája só, és milyen jótékony hatásai lesznek ezeknek a felhasználási módoknak.

Himalája só a konyhánkon innen és túl

Maradjunk ugyan még egy kicsit a konyhában, de már egy lépéssel közelebb az egészségünk felé. A Himalája sót ivókúra során is sokan szokták használni. Érdemes minden reggel, étkezés előtt meginni egy pohár vizet, amihez egy teáskanállal az eredeti himalájai kristály sóból készült oldatot adunk.

Ezt a kúrát egyébként gyerekeknél is lehet alkalmazni, ebben az esetben a sóoldatból néhány csepp is elegendő lesz. Nagyon hatékony anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, és a stressz kezelésének esetében is.

A sóoldatot azonban még sokkal több mindenre is fel lehet használni, például orröblítésre is, hiszen gondoljunk csak bele, hogy a gyerekeknél és a felnőtteknél is mennyire jótékony hatású megfázás esetén a sósvizes orrspray.

A rendszeres Himalája sós orröblítés nagy segítség lehet a nátha, az arc- és homloküreg gyulladás, a felső légutak akut megbetegedése, vagy az allergia kezelésében is. De a Himalája sót párologtatásra, gargalizálásra, és a száj higiénia kiegészítő kezelésére is használhatjuk. Jól látható tehát, hogy tényleg nagyon széleskörű a Himalája só felhasználása.

Himalája só a fürdőben

Hogy teljesen kikerüljünk a konyhából, kerüljön most be ez a csodálatos sókristály a fürdőszobába is. A Himalája só ugyanis fürdőkúrákhoz is kiválóan felhasználható.

Megtehetjük, hogy csak a már említett sóoldatot tesszük a vízbe, vagy magát a Himalája sókristályokat, és így a fürdővizünkből készítünk sófürdőt. Ennek is megannyi jótékony hatása lesz ránk, de nem kell beérnünk a hagyományos megoldásokkal sem. Manapság már készítenek olyan Himalája fürdősó keverékeket, melyekben különféle illóolajok is vannak, így a sófürdőt aromaterápiával is kiegészíthetjük.

A Himalája sós fürdőnek számos előnye van, és nem csak a bőrünk szempontjából, bár ez sem egy elhanyagolható tényező. Bár keringési – és szívbetegségben szenvedőknek nem ajánlott egy ilyen fürdő, de ízületi és egyéb mozgásszervi megbetegedések esetén azonban nagyon is hatékony megoldást jelenthet.

Természetesen használhatjuk a sós fürdőket stressz oldásra, relaxálásra, vagy energizálásra is. Remélhetőleg mindenki számára jól látszik tehát, hogy a Himalája sónak számos olyan felhasználási formája van, amelyekkel érdemes megismerkedünk.