Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Nemcsak a konyhában, de akár a fürdőszobában is ott a helye a Himalája sónak

2020.09.05 12:58
Nemcsak a konyhában, de akár a fürdőszobában is ott a helye a Himalája sónak

A Himalája sót nagyon sokan ismerik hazánkban is, és nem csak az ételekben történő felhasználása gyakori, bár talán az az egyik legelterjedtebb. Használják anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, bőrbetegségek, allergia, szív és keringési panaszok, alvászavar, koncentrációs zavarok, stressz esetén is, például ivókúra formájában.

Légúti megbetegedések kezelésekor orröblítésnél vagy párologtatásnál is alkalmazzák, de a fog és szájápolás területén sem ismeretlen a felhasználása. Jól látható tehát, hogy a Himalája só felhasználása nagyon széleskörű.

A pakolások és a borogatások használatánál már régóta elterjedt a Himalája só, ugyanakkor fürdősóként talán kevesen ismerik még. Pedig ebben a formában is nagyon sok jótékony hatása van, hiszen az ókori görögök óta tudjuk, hogy milyen hatásai vannak a fürdősóknak.

Miért is maradna ki ebből pont a Himalája só, aminek már önmagában is számos páratlan szerepe van a különböző betegségek kezelésében, ahogy azt láthattuk. Ha az ivókúra gondolata nem szimpatikus nekünk, tehetünk egy próbát a fürdőkúrával, hiszen azzal is hasonlóan jó eredményeket érhetünk el a betegségek esetében.

Kinek ajánlott a Himalája fürdősó használata, és kinek nem?

A Himalája fürdősó használata bőrtípustól független, sőt, a különböző bőrproblémák kezelésében is segítséget nyújthat. A száraz bőrűeknek nem kell attól tartaniuk, hogy a fürdés során még jobban kiszárad a bőrük, mivel a só lezárja a bőr felületét, és bent tartja a nedvességet anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Ennek köszönhetően a bőr sokkal tovább tud lélegezni, és a kiszáradástól sem kell tartanunk. De nem csak nekik, hanem a zsíros bőrűeknek is javasolják a sós fürdőt, mivel náluk a só harmonizálni tudja a hormonháztartást és a faggyútermelést.

De nem csak a bőrproblémák kezelésénél érdemes megfontolni a használatát. A bőr szépségének és egészségének megőrzésén túl a méregtelenítésben és az immunrendszer erősítésében is segítségünkre lehet a rendszeres sós fürdő. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a Himalája fürdősó serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, éppen ezért a keringési – és szívbetegségben szenvedőknek nem ajánlott. Aki mégis ki szeretné próbálni ezzel a betegséggel, előtte mindenképp beszéljen az orvosával.

Hogyan készítsünk Himalája sós fürdőt magunknak?

Egy kellemes Himalája fürdősóval gazdagított fürdő elkészítése igazán nem bonyolult, bár némi odafigyelést igényel, mivel nem mindegy, hogy milyen mennyiségű só kerül a fürdőbe, a víz hőmérsékletének is fontos szerepe van.

Ha nem érjük el a megfelelő hőfokot, a só nem fog feloldódni, ha viszont a koncentráció kevés, akkor pedig a kívánt hatást nem tudjuk elérni. A sófürdő koncentrációja legalább 1-3%-os legyen, vagyis egy normál kádba minimum egy kiló fürdősó használata javasolt. A fürdőzés minimum fél órát tartson, és érdemes kúraszerűen, rendszeresen végezni.

A sót tegyük előbb a kádba, majd engedjünk rá egy kevés forró vizet. A só hozzávetőleg 37-40 Co körül kezd el oldódni. Ha feloldódott, akkor feltölthetjük a kellő mennyiségű vízzel, ami 37-38 Co körül az ideális, hogy ne terheljük túl a szívünket. A fürdőhab és a szappan használatát ilyenkor mellőzni kell, hiszen nem tisztálkodunk, hanem méregtelenítünk. Fürdés után nem szabad leöblíteni a testünket, csak leitatni róla a vizet, hogy a só jótékony hatása érvényesülni tudjon. Ha megtehetjük, a fürdő után pihenjünk egy fél órát.

Himalája sók a Natúria kínálatában: https://www.naturia.hu/spl/140496/Himalajai-So

Himalája Fürdősók a Natúria kínálatában: naturia.hu/spl/932071/Himalaja-Furdoso-Keverekek