Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Aromaterápiás nyakláncok, avagy az egész nap nyakban hordott illat pozitív hatásai

2020.08.25 09:58
Aromaterápiás nyakláncok, avagy az egész nap nyakban hordott illat pozitív hatásai

Az illóolajok használata egyáltalán nem új keletű, hiszen már az ősi kultúrákban is alkalmazták, és manapság is egyre nagyobb teret hódít a használatuk. Bizonyítottan jó hatással vannak az érzelmekre, a hangulatra, de akár fájdalomcsillapításra és stressz oldásra is előszeretettel alkalmazzák őket.

Egyes illóolajokkal még a bakteriális és vírusfertőzéseket, az égési sérüléseket, a magas vérnyomást, az álmatlanságot, de akár a depressziót is kezelni lehet. Természetesen ehhez a megfelelő illóolajra van szükség.

Az illóolajokat legtöbben párásítóba teszik, de számos más felhasználási módjuk is létezik. Lehet inhalálni, például légúti megbetegedések esetén, de használható akár masszázs során is fájdalomcsillapítástól a stressz oldásig. Fürdővízbe vagy borogatásnak is sokan használják.

Ezek a módszerek mind helyhez kötöttek, de mi lenne, ha a kellemes illatot és a gyógyító hatást akár egész nap érezhetnénk, még menet közben is? Szerencsére ma már erre is van lehetőség az aromaterápiás ékszerek segítségével: nyaklánc, karkötő és gyűrű is bírhat már aromaterápiás tulajdonságokkal.

Hogyan működik egy aromaterápiás nyaklánc?

Az aromaterápiás nyaklánc egy viszonylag új módszer arra, hogy egész nap élvezhessük az illóolajok jótékony hatását. Ezek az ékszerek általában rozsdamentes acélból készülnek, így nem korrodálódnak az olajoktól, mégis szépek és letisztultak hosszú éveken keresztül is.

Emellett roppant praktikus is egy aromaterápiás nyaklánc. A nyaklánc úgy van kialakítva, hogy egy nemez párnácska illeszthető bele, amire magát az illóolajat rá tudjuk cseppenteni, így a kedvenc illatunk egész nap velünk lehet, bárhová is menjünk éppen. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy jól átitatjuk illóolajjal, hiszen ha túlzásba esünk, pont az ellenkező hatást érhetjük el, mint amit szerettünk volna.

Az aromaterápiás nyakláncok nem parfüm helyett vannak, így nem szabad túl bőkezűen adagolunk. Pár csepp elég lehet, hogy az illat diszktéren, de mégis egész nap kitartson. Aki pedig aggódik, hogy kevés lesz a 3-4 csepp, az nyugodtan vigye magával az illóolajos üvegcsét, és ha szükséges újra cseppenthet egy keveset.

A nyakláncokhoz több nemez párnácska is jár a csomagban, így minden illatnak külön párnát használhatunk, és mivel ezek különböző színűek, össze sem fogjuk őket keverni. Ha szükséges, akár a párnácskákat is magunkkal vihetjük, és nap közben is kicserélhetjük.

Milyen mintákban érhetőek el az ilyen nyakláncok?

Az aromaterápiás nyakláncok már rengetegféle mintával megtalálhatóak. Nem csak egy apró henger fog a nyakunkba függeni, mivel számos mintával készítik el őket. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen az életfától a hangjegyeken át a LOVE feliratig sokféle designból válogathatunk.

De nem csak a kedvenc hobbink jelenhet meg egy ilyen nyakéken. Számos ezoterikus szimbólum van, ami megjelenik egy aromaterápiás nyaklánc mintájában. Ha a megfelelő illóolajat használjuk, rá is erősíthetünk ezekre a szimbólumokra, és spirituális jelentéssel is felruházhatjuk ékszerünket.

De nemcsak nyaklánc, hanem gyűrű és karkötő is létezik már az aromaterápiás ékszerek piacán, ugyanakkor a nyaklánc a legkeresettebb ezek közül. Mind az ezotéria, mind az aromaterápia kedvelői megtalálhatják a számukra legjobban megfelelő darabot, és egésznap élvezhetik a különböző illóolajok gyógyító vagy nyugtató hatását, ami a mai rohanó világunkban hatalmas segítség lehet a mindennapokban.

Itt találod őket -- https://www.naturia.hu/spl/141747/Aromaterapias-Nyaklancok

Nagyon sok illatot kínálunk új nyakláncodba itt --- https://www.naturia.hu/spl/316237/Illoolajok-10ml

És ha mégis inkább a klasszikus hidegpárásítás híve vagy: https://www.naturia.hu/spl/471397/Elektromos-Aroma-Diffuzorok