Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A rózsakvarc legendája és csodás hatásai

2022.05.05 07:00
A rózsakvarc legendája és csodás hatásai

Tudtad, hogy a rózsakvarc eredete és alkalmazása több évezredes múltra tekint vissza? Ha szeretnéd megismerni a történetét, valamint áldásos hatásait, tarts velünk egy kis időutazásra és tudj meg eme csodás kristályról mindent, amit tudni érdemes!

A rózsakvarc legendája - Adónisz és Aphrodité története

Története az ókori Athénban kezdődött, ahol a halandó Adónisz isteni szépsége, oly nagy hatással volt a görögök szerelem istennőjére Aphroditéra, hogy azonnal beleszeretett az ifjúba, amint megpillantotta. Árész, a háború istene viszont rettentő féltékeny volt erre a szerelemre, így egy vadászat alkalmával vadkan alakjába bújva kioltotta Adónisz életét, és bár szerelme Aphrodité a megmentésére sietett, egy rózsabokor rabul ejtette és tüskéitől ő is vércseppeket hullajtott. A legenda szerint a két szerelmes összekeveredő vérének ereje színezte halványan rózsaszínre az eredetileg fehér kristályt, amit azóta rózsakvarcnak hívunk.

Aphrodité az alvilágba is követte Adóniszt, de az elbűvölő szépségű ifjúba az ott élő Perszephoné is szerelmes lett. Zeusz végül a következőként járt el: az év egyharmadában Perszephonéval, másik harmadában Aphroditével élhetett és az év harmadik harmadában pedig a föld felszínére jöhetett és elhozhatta a tavaszt az embereknek minden évben.

A szeretet köve, a szerelem szimbóluma

Mind a történelem során, mind pedig napjainkban a rózsakvarcot a szeretet köveként tartják számon, amelyet elsősorban a szerelem szimbólumaként alkalmaznak. 

Rózsakvarc hatása a szívcsakrára

A rózsakvarc a szívcsakránkra van rendkívül pozitív hatással. A szívcsakra felelős az együttérzésért, a feltétel nélküli szeretetért, az örömért, az elfogadásért, a megbocsátásért. A rózsakvarc nagy segítséget nyújthat ha felborul az egyensúly a szívcsakrában, ugyanis harmonizálja annak megfelelő működését.

A rózsakvarc lelki hatásai

Érdemes alkalmazni szerelmi blokkok feloldásában, hiszen a szerelem lelki és testi kiteljesedését egyaránt támogatja. Segíthet az érzelmeink kifejezésében, erősítheti két ember között a kötődést, legyen az szerelmi kapcsolat, családi vagy éppen baráti. Hamarabb leküzdhetjük szerelmi bánatunkat és könnyebben megbocsájthatunk általa. Hozzájárulhat a lelki egyensúlyunk helyreállításában és alkotó gondolatok megtalálására is kiválóan alkalmas lehet a rózsakvarc. 

Rózsakvarc testi hatásai

Nagyon jó hatással lehet a különböző szív- és keringési problémákra. Nyugtatóan hat, ezáltal csökkentheti a stresszt. Eredményesen alkalmazható különböző női problémákra a menstruációs gondoktól a szülésig érezhető áldásos hatása. A nőgyógyászati gyulladások, fertőzések, ciszták és daganatok ellen is bevethető a rózsakvarc gyógyító ereje. Hozzájárulhat a vesével, vérrel vagy vérnyomással összefüggésben lévő egészségügyi gondjaink megszüntetésében, de egyéb bőrbetegségek, valamint az asztma és allergia esetén is enyhülést hozhat.

A rózsakvarc a szeretet és szerelem köve, amely a szívcsakránkon keresztül segíti az igazán mély kapcsolatok kialakítását, nem mellesleg pedig ékszernek is nagyon szép. Tekintsd meg a Naturia.hu webáruház gyönyörű rózsakvarc ékszer kínálatát, és válaszd ki a számodra legszebbet!