Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Tények és tévhitek az ásványkarkötőkről és azok hatásairól

2020.08.30 09:58
Tények és tévhitek az ásványkarkötőkről és azok hatásairól

Az ásványok gyógyító hatása már nagyon régóta ismeretes. Sokan marokkőként használják, de az ásványkarkötők is egyre elterjedtebbek kezdenek lenni. Régebben csak az esztétikai szempontok szerint választottunk ékszereket, és nem is foglalkoztunk vele, hogy ez akár jót is tehet nekünk.

Pedig egy ásványnak számos pozitív, gyógyító hatása van, ami befolyásolhatja a lelkiállapotunkat vagy a szellemi frissességünket. Szerencsére manapság már egyre többen hoznak tudatos döntést egy ékszer megvásárlásakor, és nem csak azt nézik, hogy milyen színű vagy mintájú az adott ásvány.

Azonban nem árt az sem, ha egy kicsit jobban utána járunk, hogy mikor fejtik ki legjobban a hatásukat a kövek. Ehhez sajnos számos téves elképzelés is társul, amik az internet világában egyre jobban terjednek anélkül, hogy valóban lenne mögöttük valóságtartalom. Emiatt pedig sokan lebeszélik magukat egy-egy ilyen ásvány termékről, pedig lehet, hogy pont a megoldást dobják el a problémájukra, hiszen az ásványok csökkenthetik akár a stresszt is, de bizonyos betegségek esetén is kifejthetik a pozitív hatásukat. De mik is ezek a legáltalánosabb tévhitek az ásványokkal kapcsolatban?

Tényleg csak akkor hatásos az ásványkarkötő, ha hiszünk benne?

Ez egy igen általános vélekedés, hogy csak akkor használ, ha hívők vagyunk. De ha ez tényleg így lenne, akkor valójában nem az ásványkarkötő fejtene ki pozitív hatást, hanem a tudatunk, gondoljunk csak a placebo hatásra. Ha beveszünk egy szem szőlőcukrot azzal a tudattal, hogy ez a világ legerősebb fájdalomcsillapítója, és ezt addig mondogatjuk magunknak, amíg a fájdalmunk tényleg megszűnik, akkor a szőlőcukor segített? Nem, hiszen nincs ilyen hatása, a szőlőcukor akármilyen erősen is akarjuk, szőlőcukor marad.

Az ásványkarkötő azonban nem így működik. A hit csak pozitívum, előny, de természetesen nem kötelező. Egy kő akkor is tud pozitívan hatni ránk, ha laikusok vagy éppen szkeptikusok vagyunk. Számos példát tudnak erre hozni az ásványokkal foglalkozó szakértők, hogy nem egy ügyfelük hangoztatta, hogy ő bizony nem hisz a hókuszpókuszban, de amikor saját maguk tapasztalták a kövek gyógyító erejét, már nem kételkedtek tovább. Vagyis nem az elméjük hatott pozitívan, hanem bizony az ásványok.

Kell programozni az ásványkarkötőket vagy sem?

A programozás a szakértők szerint egy mesterséges módszer, tehát nem feltétlen szükséges, hiszen a kövek önmagukban is pozitív hatást fejthetnek ki. Hasonlóan vélekednek a sóba rakásról, ami szintén a programozáshoz köthető. Természetesen nem arról van szó, hogy mindenkit le kell beszélni erről a megoldásról, inkább csak arról, hogy a kövek önmagukban is segíthetnek, így nem feltétlenül van szükség külső beavatkozásra a hatás eléréséhez.

Hasonlóan téves feltételezés, hogy csak az úgynevezett szerencseköved segíthet az egyik vagy másik problémádon. Az ásványokkal foglalkozó szakemberek többsége nem is használja ezt a kifejezést, és inkább a különböző kövek gyógyító hatásáról beszélnek.

Szintén egy népszerű téves elképzelés az is, hogy egy ásványkarkötő csak akkor fejtheti ki a hatását, ha közvetlenül érintkezik a bőrünkkel. A kövek nem úgy működnek, mint egy kézkrém, vagyis nem szívódnak fel bőrön át. A köveknek rezgése és tudatossága van, tehát akár messzebbről is hatnak. Mielőtt ásványkarkötőt választunk érdemes utánajárni, hogy melyik kőnek pontosan milyen hatása van, mivel így lehetőségünk van olyanokat választani, amelyekre valóban szükségünk van.