Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Ha táska, akkor legyen kender és pamut

2021.01.06 09:43
Ha táska, akkor legyen kender és pamut

Amikor a különféle hordható kiegészítőkre gondolunk, akkor biztosan eszünkbe jutnak a táskák is. Ma már senki sem tud úgy elmenni otthonról, hogy ne vinné magával a legfontosabb dolgait, amibe a kulcs és az iratok mellett bizony az okostelefon is helyet kapott.

Azonban a hölgyek ennél sokkal több tárgyat tudnak elrejteni a táskájukban, sokan sminket és más egészségügyi eszközöket cipelnek magukkal, de találunk füzeteket, tabletet, és néha még akár laptopot is. Mindez persze attól is függ, hogy hova megyünk, vagy mennyi időre.

A táskák mindig is elkísérték a használójukat, így nem csoda, ha a mai választék olyan széles, hogy néha azt sem tudjuk, hogy merre keresgéljünk. Azonban nem mindenki szereti a boltokban kapható modelleket, mivel ezek nem feltétlenül egyeznek az életstílusával.

Gondoljunk csak a vegánokra, akik biztosan nem fognak bőrből készült termékeket vásárolni. Aztán ott van a polipiel, ami bár nem tartalmaz állatot, mégis akkora az ökológiai lábnyoma, hogy a környezettudatos vásárlók inkább messziről elkerülik. De mi van az olyan anyagokkal, amik nem bántják még jobban a földünket? Hova tűntek a kenderből, szalmából, és más természetes anyagból készült táskák?

Válltáskák

A kender szó hallatán sokan arra gondolnak, hogy az ilyen táskák nem strapabíróak, vagy nem szépek. Nekik üzenem, hogy tévednek. Ma már bármilyen formájú és stílusú táskát be tudunk szerezni, és nem kell sem bőrhöz, sem műanyaghoz folyamodnunk ahhoz, hogy az tartós, stílusos és szép legyen.

Az alap modellek között szerepelnek a válltáskák is, amik elsősorban a mindennapos használatot tartják szem előtt. Miközben sokan szeretik a hippi korra emlékeztető színösszeállításokat, addig a gyártók természetesen a visszafogottabb vásárlókra is gondoltak.

Ennek köszönhetően választhatunk akár teljesen natúr színű táskát, amibe különböző mintákat szőttek, de ugyanakkor ott vannak a tipikus etno válltáskák is, amikről már messziről meg tudjuk állapítani az anyagukat.

Hátizsákok

A fentiek természetesen ugyanúgy elmondhatóak a hátizsákokról is. Ezek pár évvel ezelőtt jöttek igazán divatba, mivel rengeteg dolgot beléjük tudunk pakolni. Azok, akik egész nap rohangálnak, megköszönik, hogy a táska súlya egyenletesen oszlik el a vállukon.

Ráadásul, ha a pamut vagy a kender mellett döntünk, akkor többféle méret és szín között tudunk válogatni. Vannak egészen kicsi hátizsákok, amibe csak a legfontosabb dolgainkat fogjuk tudni bepakolni.

Igény esetén választhatunk visszafogottabb, de vagányabb színeket is, sőt akár a gyerekeknek is találni fogunk megfelelőt. Ha pedig hosszabb utat tervezünk, akkor még mindig ott vannak a méretesebb darabok is, amelyekbe sokkal több mindent tudunk belerakni.

Pamuttáskák

Amikor táskáról beszélünk, akkor nem feledkezhetünk meg a bevásárláshoz használt szatyrokról sem. A rengeteg műanyag zacskó a legtöbb boltban még mindig ingyen kapható, és ezek sajnos csak a következő szemetesig vannak használatban.

A legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy mekkora bajt okoz a használatukkal. Szerencsére azonban egyre nő azoknak a száma, akik inkább a többször használható pamut táskák mellett teszik le a voksukat, és inkább azt viszik magukkal a bevásárláshoz.

Itt ráadásul nagyon szép minták közül tudunk választani, ami lehet, hogy talán a többi vevőt is arra ösztönzi, hogy kövessék a példánkat és ők is kicsit környezettudatosabban éljenek.

De ugyanúgy mesélhetnénk az övtáskákról és a hatalmas strandtáskákról is, ahol szintén bő a választék.