Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Hogyan méregtelenítsem a szervezetem?

2021.06.23 08:52
Hogyan méregtelenítsem a szervezetem?

Szerencsére a testünk rendkívül intelligens, és mindig közli velünk, hogy mire van szüksége. Amikor nem látjuk el megfelelő tápanyaggal a testünket, esetleg szüksége van tisztításra, akkor tudatni fogja a tulajdonosával, ilyenkor pedig szükség lehet méregtelenítésre.

Amikor hirtelen fejfájás, székrekedés, kimerültség vagy más tünetek jelentkeznek, akkor fontos megállnunk egy percre, és elgondolkodni azon, hogy mi történhet a felszín alatt. A szakemberek úgy tartják, hogy 2-3 havonta érdemes méregteleníteni magunkat, hogy meg tudjuk tisztítani a szervezetet a hónapok alatt elfogyasztott toxinoktól, viszont nem szabad átesni a ló túloldalára sem. 

Mikor kell méregteleníteni a szervezetet?

Mint már korábban említettük, nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen tüneteket produkál a test, és azt, hogy ezek a tünetek milyen gyakran jelentkeznek. Éppen ezért döntsünk a méregtelenítés mellett, ha a következő tüneteket tapasztaljuk:

Székrekedés: a krónikus székrekedés azt jelenti, hogy valami nincs rendben az emésztőrendszerrel. Ilyenkor érdemes növelni a rostbevitelt, és megváltoztatni az étrendet is. Ha nem tapasztalunk pozitív változást az emésztésünkben, akkor próbáljuk ki a különböző méregtelenítő gyümölcsleveket is.

Fáradtság: a vastagbélben és a gyomorban lévő felesleges méreganyagok okozhatnak fáradtságot, letörtséget. A méregtelenítés ezeket a szerveket és a májat is segíti, így újra energiával folytathatjuk a napot.

Álmatlanság: itt nem arra kell gondolni, hogy egy mozgékony nap után nehezebben jön az álom a szemünkre, hanem arra, amikor minden esténk mozgolódással, forgolódással telik. Ilyenkor a méreganyagok csökkentik a melatonin termelését, amin a tisztítókúra ismét segíthet. Próbáljuk meg az esti telefonozást is mellőzni, mivel az is nagyon kártékony hatással van a melatonin termelésre.

Hogyan méregtelenítsünk folyamatosan?

A leghatékonyabb mód az élelmiszerekben keresendő. Ahogy a toxinokért is nagyrészt a szokásaink tehetők felelőssé, úgy a tisztításban is fontos szerepet töltenek azok be. Ha azt akarjuk, hogy a testünk újra megfelelően és egészségesen működjön, akkor kiegyensúlyozott étrendet kell bevezetnünk. Nézzük, hogy miket ehetünk akkor!

Áfonya: ez a gyümölcs tele van antioxidánsokkal, segíti a veseműködést.

Citrom: magas C-vitamin tartalmának köszönhetően ideális a máj tisztítására, miközben a benne található rostok fogyasztása is pozitív az emésztésre. Javítja a bél egészségét, és késlelteti a cukrok és keményítők megemésztését.

Cékla: kiváló étel a vér tisztítására.

Ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket az élelmiszereket, akkor könnyedén tudjuk méregteleníteni a testet. De hogyan készítsük el?

A legjobb turmixok

Az egyik legjobb turmix A-, B-, C-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és nyugodtan fogyaszthatjuk többször.

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 3 narancs
  • 1 marék spenót
  • Fél csésze papaya

Keverjük össze a turmixgépben a gyümölcsöket, és akár már ihatjuk is.

A bél méregtelenítéséhez olyan gyümölcslét is készíthetünk, amihez a hozzávalók Magyarországon is honosak.

Hozzávalók:

  • 1 körte
  • 1 piros alma
  • 60g édeskömény
  • 1 csésze víz

Először pucoljuk meg az almát és a körtét, majd vágjuk kockákra. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd fogyasszuk el az ebéddel együtt vagy azonnal az ebéd után.

Lényegében nem szükséges szigorú étrendet követni, egy kis odafigyeléssel és az étkezési szokások javításával már méregteleníteni tudjuk a szervezetet.