Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A belső béke elérése egy mozgalmas világban

2021.03.17 16:12
A belső béke elérése egy mozgalmas világban

Mi jut eszedbe az utóbbi egy, másfél évről? Ha nem a belső béke és a nyugalom, akkor nem vagy egyedül. Az utóbbi hónapokban rengeteg ember érezte a világ hatását, és sokan próbáltak meg természetes úton elmenekülni a stressz elől. Honnan tudhatod, hogy te már a belső béke birtokában vagy? Nézzünk meg pár biztos jelet!

Nincs több tervezés

Az első biztos jel, hogy nem próbálod megtervezni teljesen az életedet. Vannak emberek, akik mindent időre csinálnak, tudják, hogy mit akarnak 5 vagy éppen 10 év múlva. Ez jó lehet, de ne ess át a ló túloldalára. Tavaly megtapasztaltuk, hogy bármikor jöhet valami, ami mindent megváltoztat a mindennapi életünkben. Ilyenkor jobb, ha inkább sodródsz az árral, és megtanulsz alkalmazkodni az aktuális helyzethez.

Ha nem akarod mindig előre kitalálni, hogy kivel mennyi időt töltesz, akkor sokkal felszabadultabb leszel, és új embereket is megismerhetsz. Figyeld a saját igényeidet, és legyél rugalmas. Ha egyik nap inkább egyedül akarsz lenni, akkor mondj bátran nemet.

Mindenkinek az életében szüksége van azokra a pillanatokra, amikor egy megfelelően kiválasztott illóolaj társaságában visszavonulhat egy kis relaxálásra. Ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmedet, illetve megzavarjon benne. Válassz egy kedvedre való illóolajat és végy egy pihentető fürdőt! Meglátod, nagy feltöltődést fog jelenteni számodra is.

Ne aggódj azért, amin úgysem tudsz változtatni

Mi jut eszedbe az aggódásról? Jellemző rád, vagy képes vagy elengedni? Ha úgy érzed, hogy aggódás nélkül élsz, akkor büszke lehetsz a belső békédre.

Tény és való, hogy az ember mindenhol problémákba fog ütközni, de vannak dolgok, amiket egyszerűen nem tudunk megoldani. Ilyenkor a felesleges aggódás csak tovább ronthat a helyzeten, és a maradék kedvünket is a porba tudja tiporni.

Ezzel az aggódás értelmét is veszti, mivel nem vezet sehova, nem old meg semmit. Ha képes vagy elengedni az aggódást, akkor a pozitív dolgokra tudsz majd koncentrálni.

Akkor is a belső béke vezet, ha kibírod magyarázkodás nélkül. Ha teszel valamit, akkor tedd meg magadért. Ne akarj másoknak megfelelni, elmagyarázni, hogy miért döntöttél így, miért vettél meg ezt vagy azt. Senkinek nincs szüksége mentségekre vagy indokokra. Ha valami nem sikerül, akkor az rendben van. Ha pedig sikerül, akkor sem történik semmi, csak sikerült. Az önértékelés fontossága segít kitartani a döntéseid mellett anélkül, hogy bárki irányíthatna. Ezzel sokkal könnyebben megőrzöd a békédet is.

Figyelj magadra és a jelenre

Te is hallottad már, hogy az ember önmagának az ellensége? Esetleg azt, hogy a Földön egészen addig nem lesz béke, amíg legalább két ember fog rajta élni? Sajnos sokan ezt gondolják, pedig nem kéne így történnie.

Ha te is a belső békédre támaszkodsz, akkor képes vagy elengedni a többieket. Kerülöd a konfliktust, nem akarod senkinek megmondani, hogy mit csináljon, és teszed mellette a dolgodat. Ráadásul a konfliktusok elkerülése csökkenti az aggodalmat és a stresszt is, tehát hívhatnánk akár tökéletes harmóniának is.

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a jelenről. Vannak emberek, akik a múltban ragadtak, és vannak olyanok, akik a jövőtől várják a megoldást. Mindkét esetben éppen a jelent veszítik el.

Az a legjobb, ha te megtanulod élvezni az apró dolgokat, belefeledkezel a pillanatok élvezetébe. Használd ki a mostot, az aktuális lehetőségeket. Ne mond azt, hogy majd holnap megteszel valamit. Az élet szép, és minden pillanatában élni kell. Ezek a lépések segítenek abban, hogy te is megtaláld a belső békédet.