Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A mágia világának máig legnagyobb titka: a rúnakövek

2020.12.23 10:05
A mágia világának máig legnagyobb titka: a rúnakövek

A rúnaköveket mind a mai napig nagy misztikum lengi körbe még a mágia világán belül is. A rúnák eredetét homály fedi, és rengetegféle teória létezik arról, hogy mikor és hol kezdték el használni őket először.

A vikingek hite szerint, az ősi istenség, Odin ajándékozta híveinek ezt az írásformát, aki a titkos tanok félszemű istene. A legelterjedtebb tézis szerint a krisztus előtti 2000-től a krisztus utáni 100-ig főleg a Gót és a Germán törzsekhez köthető a rúnakövek használata. Ebben az időszakban a rúnákat elsősorban kardok pengéjébe, ékszerekbe, serlegekbe és más mindennapi használati tárgyakba, illetve sziklákba vésték az emberek.

A 700-as években Közép-Európában a keresztény vallás megjelenése azonban leváltotta a rúnákat, és a latin ábécé vette át a helyüket. Az 1000-es évek környékén már Skandináviában is inkább a latin betűket használták.

Ennek ellenére a rúnaírás egyáltalán nem tűnt el, bizonyos célokra változatlanul megmaradt. Manapság már elsősorban a mágia használói ismerik a rúnák titkát. A rúnaköveket elsősorban jóslásra használják. Minden rúnának van egy saját neve, és mindegyik gazdag szimbolikarendszerrel bír. Úgy tartják, a rúnák képesek energetikai üzenetet, titkokat közvetíteni felénk.

Hogyan lehet rúnakövekből megmondani a jövőt?

A rúnaköves jóslásnak többféle módszertana van. Természetesen van egyszerűbb, és összetettebb formája is. A legegyszerűbben talán úgy tudunk jósolni, főleg saját magunk számára, ha kitesszük magunk elé a köveket, elcsendesítjük az elménket, és hagyjuk, hogy a megválaszolásra váró kérdés átjárjon minket.

Ilyenkor ki kell választanunk egy követ, azt, ami a leginkább szól hozzánk, amelyik kiemelkedik, és megnézni a hozzá tartozó magyarázatot. Minden egyes rúnához tartozik egy leírás. Természetesen ahhoz, hogy értelmezni tudjuk a rúnakő jóslatait, nem kell feltétlen bebifláznunk az összes rúna minden jelentését, elég, ha csupán fel van írva számunkra és meg tudjuk nézni.

Mivel nincs megbízható feljegyzés, sem történelmileg hiteles leírás a rúnakövek használatáról, a módszerek száma is végtelen, és igazából bármelyik működhet számunkra. Általában azt szokták javasolni, hogy a kövek szétvetése hatékonyabb, mint egy meghatározott sorrend alapján kitenni őket, mint például a tartott esetén, de ettől függetlenül bármelyik módszer működhet. A lényeg az, hogy olyat válasszunk, ami a saját személyiségünkhöz a leginkább illeszkedik. Vethetünk kilenc követ, de akár három vagy négy rúnát is.

Egy köves rúnavetéstől a kilenc köves módszerig

Az, hogy hány követ vetünk ki, meghatározza, hogy mennyire komplex választ fogunk kapni. Vannak a gyorsabb, egyszerűbb módszerek, mint egy egyköves, illetve a normák, vagyis a háromköves gyors módszer.

Egy kő esetén tömör, gyors választ fogunk kapni, az a napi szintű jósláshoz és meditációhoz lehet hasznos megoldás. A három kő már egy kicsivel komplexebb iránymutatást ad, attól függően, hogy mennyi időt töltünk el az értelmezésükkel. Az első kő, az első Norma, ami a múltbéli eseményre adhat magyarázatot, a második kő, a második Norma a jelenlegi helyzet szimbóluma. A harmadik Norma már jóval nehezebben értelmezhető, utalhat az elkerülhetetlen végzetre, de a mostani helyzet végeredményére is.

Minél több kővel dolgozunk, a válasz, amit kapni fogunk annál átfogóbb lesz, viszont az értelmezés is nehézkesebb. A kilenc kövest szokták javasolni, ugyanakkor ez is egy önkényes szám, annyi követ válasszunk, ami kényelmes számunkra.