Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A napi arcápolási rutin fontossága és lépései

2021.03.31 18:48
A napi arcápolási rutin fontossága és lépései

Mi az első dolog, amit felkelés után csinálsz? Ha az arcápolás nincsen a szokásos reggeli teendőid között, akkor itt az ideje elkezdeni változtatni. A bőrünk nagyon kényes tud lenni, azonban meghálálja, ha vigyázol rá. Ráadásul mindenki választhat a hosszú és rövid rutinok között, így tényleg nincs elfogadható kifogás.

Kezdjük a bőrtípussal

Mielőtt kiválasztanánk a nekünk tetsző testápolót és egyéb krémeket, nem árt mindenekelőtt azt eldönteni, letisztázni, hogy pontosan milyen bőrtípusba is tartozol. A bőr szerkezeti felépítése természetesen ugyanaz mindannyiunknál, azonban a típusok eltérnek egymástól.

Lehet, hogy bizonyos tulajdonságokat az egyik felmenőnktől örököltük, vagy az életmódunk befolyásolja azt. Az étrend is beleszólhat a pattanások megjelenésébe, miközben persze a hormonok is sokat tesznek hozzá. Ezután jönnek a betegségek és a stresszes életmód, a napsütés és a gyógyszerek, stb.

Az sem mindegy, hogy hány éves vagy. Az életkorral a bőr is változik, gyerekkorban sima és feszes lesz, aztán serdülőkorban megkapjuk a faggyúmirigyeket, majd felnőttként megismerjük a pigmentfoltokat. Aztán a bőr egyre inkább veszít a víztartalmából és a rugalmasságából, és megjelennek a ráncok rajtunk. Végül pedig egyre szárazabb lesz a bőrünk, és akár meg is ereszkedhet. Ugye, hogy milyen változatos is tud lenni?

Ebből a hosszú felsorolásból látszik az is, hogy nem mindegy, milyen életkorban vagy, mivel ez nagy mértékben befolyásolja a megfelelő bőrápolást. Az egyszerűség kedvéért általában hat fő bőrtípust különböztetünk meg, azokhoz fogsz termékeket találni:

  • normál,
  • zsíros,
  • száraz,
  • kombinált,
  • érzékeny,
  • érett.

Milyen a napi rutin?

Mindegyiknek megvan a saját tulajdonsága, azonban az a legjobb, ha a napot arctisztítással nyitjuk és zárjuk. Nem kell túlzásba esni, de szánj rá legalább 5 percet. Gondolj arra, hogy a fogadat is megmosod, akkor az arcodat miért ne? Az alapos tisztítás mindig a smink lemosásával kezdődik.

Tény, hogy ez főleg a hölgyekre vonatkozik, azonban rájuk nagyon. A smink jól néz ki, azonban meggátolja a bőr lélegzését, ami a tápanyagokat sem tudja felvenni. Az eltömődött pórus pattanásokhoz vezet, amire még több sminket szoktak tenni, így a végén egy ördögi körben találhatod magad.

  • Kezd mindig a bőr tisztításával.
  • A tisztítás után jöhet a hámlasztás. Általában este szokták ajánlani ezt, mivel puhítja a bőrt, és minden elhalt sejtet eltávolít a felületéről. Ha érzékeny a bőröd, akkor nappal ne alkalmazd, mert így elkerülheted a pirosságot.
  • Felnőtt korban ajánlott a szérumok felvitele is. Ezek olyan kozmetikumok, amik tömény hatóanyagot tartalmaznak, és a bőr legmélyebb rétegeiben is kifejtik a hatásukat, egyszerre regenerálnak és megújítanak. Az a legjobb, ha naponta egyszer használod őket, mert így hosszútávon megelőzheted a bőröd ráncosodását, vagy legalább későbbre tolhatod az első ráncok megjelenését. De ne várj sokáig, jobb, ha már a probléma megjelenése előtt kezded használni őket.
  • Ezután jöhet az arckrém kiválasztása. Fontos megjegyezni, hogy találni fogsz nappali és esti használathoz is arckrémeket. Ezt mindig vedd figyelembe az arckrém kiválasztása során, mivel nappal inkább az UV sugárzásoktól kell védened magad, este pedig az aktív tápanyagokra lesz szükséged.
  • Végül jöhet a szemkörnyék ápolása. Ez a rész sokkal érzékenyebb, mint a többi, az ápolása segít megelőzni a ráncokat, és a karikákat is eltünteti.
  • Hetente egyszer megajándékozhatod magad egy agyag arcpakolással is.