Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A hangtál egy csoda

2021.05.26 14:17
A hangtál egy csoda

Mindennapjainkban természetessége okán, mivel szinte mindenki rendelkezik a hallás képességével, ritkán tudatosul bennünk annak jelentősége, hogy a hangok milyen óriási szerepet töltenek be az életünkben.

A hangok jelentőségének szemléltetéséhez érdemes megnézni egy izgalmas filmjelenet aláfestő zene nélkül: a jelenet hatása meg sem közelíti a a zenés változatot, mert a hanghatásokra azonnal és intenzíven reagál a légző- keringési- és idegrendszerünk. A hang a levegő sürűsödésével és ritkulásával jön létre, az egyik legfontosabb jelenség az életünkben.

 

A hang gömb formában terjed, a körülöttünk lévő térből, annak teljes 360 fokos spektrumából gyűjtjük be az információt. Még mindennapjainkban is szó szerint életmentő lehet, amikor elbambulva az úttesthez érve felfigyelünk egy közeledő jármű hangjára.

A külső ingereket a fül alakítja át olyan formába, amit hangként definiálunk. A hallásért felelős szervek az egész szervezet ideg- és mozgató rendszeréhez kapcsolódnak, hogy szükség,  pl. veszély esetén, azonnal reagálhasson a szervezet. 



A zene egy csoda

 

Gyönyörű népmesénkben a vadállatokat zenéjével megszelídítő juhász érzékletesen szemlélteti a zene egy fantasztikus jellemzőjét: képes megváltoztatni a lelkiállapotunkat. Amikor szomorúak vagyunk könnyeket csal a szemünkbe, feloldva a bánatunkat, megvidámít. Egy lendületes, ritmusos zene felélénkít, lendületet ad. Egy kellemes lágy dallam megnyugtat, ellazít, relaxált nyugodt pihenést biztosít. A hangok, a zene újrahangol bennünket, közelebb visz eredeti harmonikus lelki- és tudatállapotunkhoz. Kulcs olyan kapuk kinyitásához, mely mögött az emberiséget támogató erők energiák várják, hogy segíthessenek nekünk. Az idegrendszer által biztosított lehetőséggel élve a hangtálakkal a szervezet minden részéhez képesek vagyunk a hangok hídján keresztül gyógyító, nyugalmi állapotot előidéző rezgéseket, információt eljuttatni, segíteni szervezetünk gyógyulását, pihenését, harmonizálódását.




A hangtál egy csoda

 

A tibeti éneklő tálak mindenki számára elérhetővé teszik, hogy akár zenei előtanulmányok nélkül hozzáférjen a zene birodalmának korábban említett csodáihoz. Használatuk megszólaltatásuk rendkívül egyszerű, mindenki számára könnyen megtanulható. Egy minőségi hangtál, egy ütő, egy kis tanulmány és máris búghatnak a csodás, elbűvölő hangok. Sokféle hangtál létezik, de mindegyiknek különleges hangja van. Hangstroboszkópos képeken jól látható, hogy a hangkép nem egy hagyományos hangszer - hegedű vagy zongora - hangjához  hasonlít, hanem inkább a természetben hallható kellemes nyugtató hangok hangképéhez, a levélsusogáséhoz, patakcsobogáséhoz. Ugyanakkor rendelkezik a tiszta zenei hang jellemzőivel is. Ennek a kettőségnek és a tálak búgó, pulzáló, harangszerű hangzásának tudható be az a rendkívüli harmonizáló hatás, amivel a hangtálak rendelkeznek.  Tisztíthatunk, harmonizálhatunk vele teret, vizet, kitűnően használható relaxációhoz, rekreációhoz.

HOGYAN VÁLASSZUNK HANGTÁLAT?

 

Elsőként közepes méretű, vagy kicsi hangtál vásárlása javasolt. Amennyiben megoldható kézzel kovácsolt tálat válasszunk. Mint ahogy a Harry Potter című könyvben, nem csak mi választjuk a tálat, hanem ő is minket. Mélyedjünk el csukott szemmel, vegyünk pár lélegzetet, fogalmazzuk meg gondolatban, mit szeretnénk. Kinyitva a szemünket és belső érzéseinket figyelve meg fogjuk érezni, melyik tál a miénk. Figyeljük meg alakját, a színét, a rajta lévő szimbólumokat.  

Egy egyszerű gyakorlat

 

Üljünk le és tegyük össze a két talpunkat. Az összetett talpak élére helyezzük rá a nagy vagy közepes méretű hangtálunkat. Lágyan szólaltassuk meg a tálat. Figyeljük meg, ahogy a hangok fokozatosan egyre feljebb terjednek a testünkben, élvezzük a jó érzéseket. Fájdalom, rossz érzetek esetén, mintha élő személyek lennének, kérjük meg a hangokat, rezgéseket, hogy mossák ki, oldják fel ezeket. Végezzük ameddig jól esik. Befejezés után a megtisztításhoz hétszer fújjunk rá a tálra, képzeletben látva, ahogyan a kitisztított rezgések arany fénnyé oldódnak. Köszönjük meg!