Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A szakáll is karbantartást igényel

2021.04.07 09:43
A szakáll is karbantartást igényel

A szakáll egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is, azonban nagyon nem mindegy, hogy miként hordod. A viszketés és a bőr kiszáradása általános problémának számítanak a szakállas férfiak körében, azonban természetesen ezekre a problémákra is létezik megoldás. Nézzünk meg pár tippet, amelyek segíthetnek!

A türelem szakállat terem

A szakáll növesztése nem egy este alatt történik, ha pedig szép szakállat akarsz, akkor tényleg türelmesnek kell lenned, nem megy egyik pillanatról a másikra. Fontos, hogy tisztában legyél az arcformáddal. Ha például vékony az arcod, akkor jobban mutat a hosszú szakáll, aminek a kontúrja eltérő. Amennyiben széles állad van, akkor a szakálladat érdemes oldalt röviden tartani. Ne kezdd el növeszteni addig a szakálladat, amíg nem tudod, hogy mi áll jól neked.

Ezután megint ki kell emelni az idő fontosságát. A szakállnövesztés időigényes feladat. A nyírás és formálás előtt hagyd, hogy 2-3 hónapig egyedül nőjön. Az arcszőrzet az első pár hétben nem hasonlít a végső formára.

Ha időt adsz neki, akkor megnő és megerősödik, így sokkal könnyebben tudod később majd formázni is. Ha pedig úgy mész a borbélyhoz, hogy megnőtt a szakállad, akkor ők is könnyebben tudnak majd igazítani rajta, hogy jól álljon.

Viszont ez egyben azt is jelenti, hogy az első hónapokban egyáltalában nem fogsz jól kinézni, ezt sajnos el kell viselned. Tavaly márciusban a karantén alatt is sok férfi döntött úgy, hogy kipróbálja a szakállnövesztés, hiszen a home office remek alkalmat kínált erre.

A szakállápolás rejtélyei

Miközben várod, hogy nőjön, kezdd el használni a szakállhoz készült termékeket. Érdemes időben bevásárolnod a szakállolajokból és a balzsamokból, na meg a különböző hidratáló szappanokból és krémekből. Ellenkező esetben viszkető arccal fogsz ébredni, és a korpát sem tudod elkerülni. Ennél pedig nem is lehetne rosszabb, ráadásul kinézetre sem lesz túl gusztusos.

Sok férfi tapasztalja meg, hogy a szakálla nem egyszerre nő, hanem foltokban. Sajnos nem mindenkinek vannak meg az adottságai ahhoz, hogy szép szakálla legyen. Ezt neked kell kitapasztalnod saját magadnak, hogy megtudd, te alkalmas vagy-e rá. A borbély a kisebb foltokat el tudja tüntetni és fedni a vágás során, de egy bizonyos pont után csak a borotva segíthet.

Vannak úgynevezett varázs folyadékok, amik biztos hajnövekedést ígérnek, azonban jobb, ha nem éled bele magad. Az egyedüli, amit tehetsz, hogy folyamatosan hidratálod és karbantartod a bőrödet.

Vegyél szakállolajat és balzsamot

Készülj fel arra, hogy a szakállolaj lesz az új barátod. Miért? Mert a szakállt hidratálnod kell! Ha ezt a lépést kihagyod, akkor a szőr töredezett lesz, korpás, egyszóval ciki. Gyakori hiba, hogy amikor valaki ezzel találkozik, akkor azonnal elrohan balzsamot vásárolni, és megfeledkezik a bőre igényeiről. A balzsam inkább a szőrzetet ápolja, de a bőröd ugyanúgy viszket majd. Ha ezt meg akadod előzni, akkor olajra lesz szükséged, és utána a balzsamra. Igen, a balzsam is fontos, de csak második lépésként. Erre azért lesz szükséged, hogy később formázni tudd a szakálladat. Az a legjobb, ha beleteszed a reggeli rutinodba a fésülés és a hidratálás után.

Ha úgy döntöttél, hogy te is beállsz az igazi férfiak sorába, akkor a tisztálkodásra is számítanod kell. A szakáll a test részét képezi, ugyanúgy meg kell mosni, azonban nem mindegy, hogy mikor. Azt szokták tanácsolni, hogy hetente egyszer vagy kétszer tisztítsd meg, amivel elkerülhető a korpa megjelenése. Ehhez azonban keress szakállhoz kifejlesztett szappant.