Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Miért válasszunk minőségi füstölőpálcikákat az otthonunkba?

2020.09.08 14:58
Miért válasszunk minőségi füstölőpálcikákat az otthonunkba?

Füstölőpálcikákat rengetegen használnak manapság, mivel emelni lehet vele az ünnep fényét, de amiatt is nagyon népszerűek, hogy bizonyos aromáknak nyugtató és gyógyító hatásuk is lehet.  Sokan nem is gondolnák, de bizony a füstölőből is van minőségi márka, sőt prémiumkategóriás termékek is léteznek.

A prémium füstölőknek többnyire sokkal erősebb a hatása és hosszabban is alkalmazhatóak, egy pálca akár 2-3 alkalomra is kitarthat, de természetesen ezek felsőkategóriás termékek drágábbak is.

Azt, hogy mitől függ egy pálcika minősége, nagyon sok tényező befolyásolhatja. Ilyen például, hogy tartalmaz-e füstölőszert, vagy csak égéssegítő anyagokból, kötőanyagokból valamint egyéb szintetikus aromákból áll?

Füstölőszer lehet a növényi gyanta, a gyökerek, a levelek, a virágok, és a termések is. A kötőanyag sem mindegy, hogy miből van, hiszen ez is lehet szintetikus vagy természetes, akárcsak maguk az aromák. Persze attól, hogy nem illóolajjal készül egy pálcika, még lehet jó minőségű.

Az indiai pálcákkal ellentétben, a tibeti pálcikákat például nem olajos alapú illatosítóval készítik. Ha olyan pálcikával találkozunk, amely olyan illatú, amiből amúgy nem készítenek illóolajat, mint például a gyöngyvirág, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy szintetikus aromáról van szó.

Melyik márka számít hazánkban prémiumkategóriásnak a füstülők piacán?

A prémiumkategóriás márkák közül hazánkban talán a két legkeresettebb a Satya és a Nag Champa. Mindkettő indiai füstölő, tehát illóolaj felhasználásával készülnek. A Satya termékei mind kézi készítésűek, és egyedi receptúra szerint gyártják őket. A fő alapanyaguk a virágolajok, a fűszerek, és a gyógynövények, amik "mártásos" technikával nyerik el végleges formájukat. Természetesen kötőanyagként sem szintetikus anyagot használnak, hanem fagyantát. A természetes alapanyagoknak köszönhetik a Satya füstölők egyedi illatukat.

A minőségi füstölőtermékek között azonban nem csak füstölőpálcikákat találunk. A füstölőket már tekercs vagy kúp formájában is készítik. A kúpok közül az egyik legkülönlegesebb megoldás a backflow, vagyis a visszaáramló füstkúp, melynek füstje lágyan, vízesésszerűen folyik le egy füstölőtartó medencébe. A lassú áramlás és a megnyugtató illatok miatt stressz oldására is használják. A Satya termékei között az ilyen kúpokat is megtalálhatjuk.

Mi az a Nag Champa?

A Nag Champa nem más, mint egy egyedi indiai illat, a név a champa virágból származik, ami egy jellegzetes indiai növény, aminek az illóolaját szappanokban, krémekben, de illatosított gyertyákban is gyakran használják.

Bár ezzel az illattal több indiai márka is gyárt füstölőpálcikát, de ők tekercs és kúp formában is használják ezt az aromát. Ezek a termékek akár 60 percig is éghetnek, és így a nyugtató, gyógyító hatásukat hosszú ideig érezhetjük és élvezhetjük. A Nag Champa füstölők hatása egyedi és lenyűgöző, nem ok nélkül tartozik a prémium gyártók kategóriájába.

Használják őket aromás füstölőnek az ezotériában, akár boltban, klubokban, de otthonra is kiváló választásnak bizonyulnak. Az aromás füstölők természetes, maszala füstölők, ebből csak minőségi márkát szabad vásárolni, mert a szintetikus illattal készült pálcikákkal nem fogjuk tudni elérni a kívánt hatást. Emellett a Nag Champa füstölőknek az egészségügyi hatása is jól ismert, emellett afrodiziákumként is használják. Ha prémium kategóriás füstölőben gondolkodunk, ezt az illatot mindenképp érdemes kipróbálnunk.