Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Minden, amit az elektromos aroma diffúzorokról tudni érdemes

2020.09.23 10:27
Minden, amit az elektromos aroma diffúzorokról tudni érdemes

Az aromaterápiás illóolajok párologtatásához sokféle megoldás létezik. Van, aki a fürdővízbe teszi, mások kerámia párologtatóba, de a legmodernebb megoldásoknak az elektromos aroma diffúzorok számítanak.

Ezek az eszközök az elmúlt időszakban robbanásszerűen kezdtek elterjedni, és meglepő módon nem azért, mert divatos manapság az ilyesmi. Egy valóban hatékony és hasznos szerkezetről van szó, és az áruk is elég ahhoz, hogy csak úgy, egy divathóbort kedvéért ne feltétlen költsünk rájuk. Aki ilyet vásárol, az valóban használni is akarja.

Az illóolajok jótékony hatása nem új keletű dolog, már az ókorban is használtak gyógynövény alapú krémeket és olajokat. Az aroma diffúzorok pedig az illóolajok használatát emelik egy magasabb szintre. Nemcsak finom illatot bocsátanak ki az otthonunk levegőjébe, hanem párásítanak is, ezzel egy jóval egészségesebb környezetet teremtenek. Az otthoni használat mellett, sokan a munkahelyükön is alkalmazzák az aroma diffúzorokat. Teafaolajjal fertőtleníthetjük a levegőt, míg a levendula nyugtatólag hathat egy stresszes munkakörnyezetben, ami sokak számára jól jöhet.

Hogyan működik egy aroma diffúzor?

Az aroma diffúzorok működése roppant egyszerű, nem igényel komoly utánjárást, sem szaktudást. A vízzel teli tartályt kell feltöltenünk a megfelelő mennyiségű vízzel, majd ide belecsepegtetni a kedvenc illóolajunkból, és már csak be kell kapcsolni. A diffúzorok ultrahangos motorral működnek, ami azt jelenti, hogy nagyon csendesek, vagyis masszázsszalonokban, de irodákban is használható, nem fog minket megzavarni a motor zaja. Egyes darabok fényt is kibocsátanak, amely segíthet megteremteni a megfelelő hangulatot a relaxáláshoz. Az ultrahangos megoldásokon túl léteznek a légbefúvás elvén működő fajták is.

Az aroma diffúzorokat azért is kedvelik olyan sokan, mert az illóolajat nem károsítják, mint a teamécses. Érdemes ugyanis tudni, hogy az illóolaj, amellett, hogy tűzveszélyes, meleg hatására károsodhatnak a molekulái, így az aromaterápiás, illetve a fertőtlenítő hatása csökkenhet. A diffúzorok azonban nem hő segítségével párologtatnak, így az olaj szerkezete sem károsodhat a használatuk közben.

Miért jó, ha beszerzünk egy ilyen eszközt?

Az aroma diffúzorok nemcsak azok számára lehetnek hasznosak, akik eddig is foglalkoztak aromaterápiával. Akik már régóta élvezik az illóolajok áldásos hatásait, azok pontosan tudják, hogy az aromaterápia nyugtatóan hat a testre és a lélekre, ráadásul fertőtlenítő és gyógyító hatása is van. Sokan nem is gondolnák, hogy a koronavírus járvány elleni küzdelemben is hasznunkra lehet egy ilyen elektromos aroma diffúzor. A levegő folyamatos fertőtlenítése nem könnyű feladat, főleg nem egy óvodában vagy bölcsődében, de akár egy lakásban sem.

Ha a családban náthás valaki, a folyamatos párásítás és fertőtlenítés rendkívül lényeges, hogy a család többi tagja ne kapja el a betegséget. Ebben nagyon segítségünkre lehet egy diffúzor, hiszen képes nagy mennyiségű illóolajat juttatni a légtérbe, amelynek légfertőtlenítő és vírusölő hatása is lehet, mint például a teafaolajnak.

Ha úgy döntünk, hogy be szeretnénk szerezni egy ilyen elektromos aroma diffúzort, mindenképp gondoljuk végig, hogy hova szánjuk, mert ezek között az eszközök között is vannak különbségek. Egy kisebbet választhatunk otthoni használatra, de ha egy óvodai csoportba vagy orvosi rendelőbe szánjuk, oda már egy nagyobb teljesítményű modellre lesz szükségünk.