Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Hogyan lesz jó illat a mi otthonunkban is? Íme 7 biztos tipp!

2021.02.03 09:38
Hogyan lesz jó illat a mi otthonunkban is? Íme 7 biztos tipp!

Otthonunk egyedi illatával sokszor olyan szagok keverednek, amit főleg az újonnan érkezők szoktak észrevenni, nekünk, akik ott élünk ezek már fel sem tűnnek.

Lehet, hogy mi is csak akkor érezzük meg, amikor belépünk az ajtón, azonban néhány percen belül hozzászokunk. Ha meg akarunk szabadulni ezektől az erős és gyakran bántó szagoktól, akkor különböző tippeket tudunk bevetni.

  1. Szabaduljunk meg a kellemetlen szagforrásoktól

Először meg kell szabadulnunk az olyan kellemetlen forrásoktól, mint a szemetes. Egy lakásnak több pontján is lehet kuka kitéve, de nem mindegy, hogy mibe mit dobunk. A szobákba vagy a saját irodánkba igyekezzünk csak papírt és más csomagolószert tenni, mivel az később sem lesz büdös.

Ha megeszünk egy banánt, de nem visszük el a szemetesig, akkor pár napon belül megérezzük a hatását. Arra is van lehetőségünk, hogy gyakrabban vigyük le a szemetet, és így megszabaduljunk a rossz szagoktól.

  1. Figyeljünk a mosogatóra is

Ha már a konyhánál tartunk, akkor muszáj megemlíteni a mosogatót, mivel ott is gyakran felgyülemlik az ételmaradék, és szép fokozatosan belengi a lakást a lentről jövő szag. Ehhez használjunk szódabikarbónás vizet, amit melegvízzel tudunk elegyíteni.

  1. Szőnyegek

Magyarországon rengeteg lakás használ szőnyeget, ami kellemessé és meleggé teszi a helyiséget. Azonban a szőnyegeknek is van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy megkötik a szagokat, főleg akkor, ha ráborult valamilyen étel, esetleg háziállatot tartunk otthon.

Minél nagyobb a szőnyeg felülete, annál erősebben fogjuk érezni a szagot, de szerencsére a szódabikarbónát itt is bevethetjük. Szórjunk belőle a szőnyeg felületére, hagyjuk ott pár órára, majd porszívózzuk fel. Ugyanezt a módszert tudjuk használni az ágyon és a kanapén is.

  1. Használjunk illatosítót

A természetes illatosítás az egyik legjobb megoldásunk, főleg akkor, ha szeretnénk elkerülni a kémiai anyagok levegőbe kerülését. Ehhez vegyünk elő egy edényt, forraljunk fel vizet, és adjunk hozzá citrusféléket, zöldfűszereket vagy gyógynövényeket. Ilyenkor tudunk levendulaillatot varázsolni, vagy bármit, amit szeretünk és szívesen szagolunk.

  1. Használhatunk illatgyertyákat is

Az illatgyertyákban az a jó, hogy meg sem kell gyújtani, de úgy is tökéletesen működnek. Stratégiailag kell elhelyeznünk ezeket, például a vécében, a szekrényben és a fürdőszobában is.

A legjobb, hogy amikor új illatot akarunk betenni a lakásba, mivel ilyenkor a régit meggyújthatjuk, és még utoljára kiélvezhetjük a különböző aromáit. Ha a ruhák közé akarunk tenni valamit, akkor használhatjuk az illatgyertyákat, vagy akár szappant is.

  1. Füstölőpálcákkal a kellemes illatokért

A füstölőpálcák használata szintén a természetes megoldások közé tartozik, sokan igazi rituálét építettek ki köréjük. a használatuk pedig nagyon egyszerű.

Mindössze egy tartóra lesz szükségünk lesz, majd a pálcika végét gyújtsuk meg pár másodpercen keresztül, majd azonnal fújjuk el. Ezután nagyjából 30 perc alatt leég a pálca, ha nagyobb hatást akarunk elérni, akkor mindig használjunk faállványt is hozzá.

  1. Díszítve is illatosíthatunk

Ha nemcsak a jó illatra törekszünk, hanem szeretnénk szépíteni, díszíteni is a lakásunkon, akkor akár növényeket is beköltöztethetünk a helyiségekbe.

Ilyenkor mindig figyeljünk arra, hogy mennyi napfényre és vízre lesz szükségük, hogy megfelelően eláthassuk őket. A növények nemcsak tisztítják a levegőt, hanem kellemes illatot is árasztanak, amivel feldobják a hétköznapokat is.