Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A test tisztítása természetes anyagokkal

2021.06.02 10:39
A test tisztítása természetes anyagokkal

Időről időre mindenki szeretné méregteleníteni a testét, azonban az lenne a legjobb, ha az egészséges szokások a napi rutinunk részét képeznék, ami hosszútávon kifizetődőbb lenne. 

Az egészséges szervezet fenntartása egyszerű szokások kialakításával lényegesen kevesebb erőfeszítést kíván, mintha már csak akkor kapunk a fejünkhöz, ha baj van. Ez a méregtelenítéssel sincs másképp. Gondoljunk csak lakásunk takarítására. Hogyan nézne ki környezetünk ha mondjuk évente csak egy alkalommal, vagy tízévente csak egyszer állnánk neki takarítani? Ha szeretnél hét egyszerű tippet a méregtelenítésről, akkor olvass tovább!

A méregtelenítés fontossága

A szervezet méregtelenítése azért fontos, mert így jó egészségnek örvendhetünk, azonban természetesen más előnyei is vannak. Ha odafigyelünk az életvitelünkre, akkor javítjuk az egészséget, a hangulatot és az energiaszintet. A haj, a bőr és a körmök azonnal tükrözik a változásokat, így látni fogjuk, hogy jó úton járunk.

  1. Hidratálás

A legjobb és legolcsóbb méregtelenítő a víz, így az első lépés a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A szakemberek úgy tartják, hogy naponta 1-2 liter vizet kell inni, a szomjúságtól és az aktuális szükségletektől függően. A vízfogyasztást mindig az adott személy szükséglete határozza meg, ami olyan dolgoktól is függ, mint a kor, az egészségi állapot és a napi testmozgás.

  1. Friss zöldségek fogyasztása

A víz után a friss zöldségek következnek. Nagyon fontos, hogy rangsoroljuk az élelmiszereket, mivel így több vitaminhoz, ásványi anyaghoz, antioxidánshoz és rosthoz fogunk hozzájutni. A természetes forrásból származó élelmiszerek segítenek fenntartani a megfelelő testsúlyt is, ami szintén nagyon fontos.

  1. Ne együnk több előre gyártott élelmiszert

Itt nem arról van szó, hogy mit együnk, hanem arról, hogy mit ne. Az ipari élelmiszereket nevezhetjük ultra-feldolgozottnak, bár ide tartoznak az alkohol, a dohány, a gyümölcslevek és az ízesített italok is. Nem tanácsos a fagyasztott, a sütött és a zacskós falatok után nyúlni sem.

  1. Természetes italok

Ahelyett, hogy az üdítőitalokat vennénk le a polcról, inkább válasszuk a természetes megoldást. A házi, cukormentes italok egészségesek, így nyugodtan fogyaszthatjuk őket. Néhány tipp az otthoni nedű elkészítéséhez:

  • gyümölcslevek
  • vegyes turmixok
  • turmixok
  • teák
  • gyógyteák
  1. Rendszeres mozgás

A szervezetnek szüksége van a rendszeres mozgásra, ami a méregtelenítéshez is hozzájárul. Ez azt jelenti, hogy nap mint nap aktívnak kell maradni. Jó, ha már most elkezdjük beprogramozni az életünkbe a mozgást, és végre felkelünk az ülőgarnitúrából. Elég naponta 30 percet rászánni a gyakorlatokra, és egy idő után a test magától fogja kérni. Választhatunk akár olyan szórakoztató tevékenységet is, mint például a zumba.

Az emberi test mozgásra lett kitalálva

Anatómiailag az emberi test mozgsra lett kitalálva ami jól látszik a "s" görbületű gerincnél a lábboltozatnál, stb... Megváltozott életkörülményeink és a nagyfokú kényelmi szolgáltatások, termékek világában érdemes odafigyelnünk testünk jelzéseire és fizikailag aktívnak maradnunk.

  1. Aludjunk eleget

Ha szeretnénk, hogy a testünk képes legyen saját magát méregteleníteni, akkor engedjük eleget aludni. Nem szabad két végéről égetni a gyertyát, gondoskodjunk arról, hogy esténként elegendő órát tudjunk a pihenéssel tölteni, amit a testünk is meg fog hálálni.

  1. Kikapcsolódás

Nagyon jó méregtelenítő a stresszmentes élet, vagy más néven a mentális egészség. Ehhez nem az evésre kell figyelni, hanem arra, hogy csökkentsük a feszültséget. Egy kis tánc, zenehallgatás, festés, barkácsolás, meditáció, versírás vagy a kedvenc sorozatunk nézése segít abban, hogy egy kis örömet tapasztaljunk, és pár percre megfeledkezzünk a problémákról. Ne feledjük, hogy a munka mellett mindennap időt kell szakítani a kikapcsolódásra és az élet élvezésére.

A testünk méregtelenítéséhez nem elég, ha pár szem varázspirulát beveszünk, hanem gyökeres változást kell hoznunk. Ha viszont betartjuk ezeket a lépéseket, akkor sikerülni fog!