Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Az igazi tea hatása az egészségünkre

2021.02.17 13:25
Az igazi tea hatása az egészségünkre

Amikor a teákról tudományos berkekben beszélünk, akkor a zöld, a fekete, az oolong és a fehér teákra gondolnunk általában. Bár ennél sokkal több ízt is megkülönböztetünk, csak ezekről szokták elfogadni a gyógyító hatásukat is.

Talán sokak számára érdekes lehet, hogy sem a kamilla, sem a borsmenta nem tekinthető teának, mivel növényként is másfajta, és a tulajdonságaik is eltérnek, de természetesen ezeknek a fogyasztásából sem lesz kárunk. Úgy tudunk meggyőződni a vásárláskor, ha a tea szót keressük a csomagoláson.

Tény, hogy sokan kerülik ezeket az italokat a koffeintartalmuk miatt, azonban, ha nem visszük túlzásba a fogyasztásukat, akkor az egészségünkre gyakorlott pozitív hatásuk száma sokkal magasabb lesz.

Napi 3-5 csésze teával csökkenthetjük például néhány rák fajta kialakulását, serkenthetjük az agyi funkcióinkat, csökkenthetjük a Parkinson-kór kialakulásának a kockázatát és még a szívünket is óvhatjuk vele, mivel csökkenti a koleszterinszintet, de ugyanígy kevesebb eséllyel lesz szívrohamunk is.

A Matcha zöldtea

A teázás öröme ma már bármelyik lakásban könnyendén megvalósítható bárki számára. Nincs másra szükségünk, mint egy jó minőségű teára és melegvízre, és már kezdhetjük is a tea rendszeres fogyasztását.

Igaz, hogy napjainkba rengeteg íz és aroma közül tudunk választani, de ha biztosra akarunk menni, akkor a Matcha zöldtea erejét is kipróbáljuk.

Biztosan mindenki hallott már zöldteáról, és a rengeteg pozitív élettani hatásáról, azonban mégis kevesen isszák rendszeresen a zöldteát. Talán arra gondolunk, hogy ez az egész ámítás, vagy inkább csak egy újabb trend a felhasználók között, és inkább megmaradunk a hagyományos ízeknél.

Azonban, jobb, ha a kutatás mellett döntünk. Rengeteg tanulmány olvasható akár az interneten is, amiben kimutatják, hogy a zöldtea mennyire hatékonyan segíti a fogyókúrát.

Több esetben figyeltél meg, hogy azok, akik rendszeresen isszák a zöldteát, kétszer annyit fogytak. A tanulmány egy valódi emberek által elvégzett kísérletről ír, aminek a hatására sokan is felírják ezt a teát a bevásárló listájukra. De melyik zöldteát válasszuk?

A Matcha jótékony hatásai

Nos, a Matcha zöldtea 137-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hagyományos teák. Kell ennél több?

A Matcha zöldtea egyik legkedveltebb előnye az, hogy felgyorsítja a szervezet természetes anyagcseréjét. Hogyan? Elég a rengeteg antioxidáns tartalmára gondolni, és biztosan érteni fogjuk. Mára bebizonyosodott, hogy a fogyasztása 4-szer annyi kalória elégetéshez vezet.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Matcha segíti a zsírbontást is. Azok az emberek, akik a rendszeres fogyasztói közé tartoznak általában 17% gyorsabb zsírégetést tapasztalnak. Erre megint az antioxidánsok képesek, amik elősegítik a fontos enzimek beépülését.

A zöldtea emellett az állóképességet is fejleszti, akár az edzések alatt is. Mivel gyorsabb lesz az anyagcserénk, a teszünk is jobban bírja majd a megterhelést.

Sokan azért félnek a fogyástól, mert ezzel együtt más mellékhatásoktól tartanak, ami teljesen érthető azokban az esetekben, ahol az emberek hónapokon keresztül sanyargatják a testüket.

A Matcha zöldteának szerencsére nincsenek negatív utóhatásai, így a fogyasztásával biztosan jól fogjuk magunkat érezni a saját bőrünkben. Mivel ez a zöldtea rengeteg antioxidánst tartalmaz, így segít az egészségünk megőrzésében, és tökéletesen segíti a diétánkat is, ami a hölgyek számára talán még vonzóbbá fogja tenni, de persze az urak számára is hasznosak lesznek ezek a tulajdonságai.