Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Mit tud egy inga és mire használható?

2020.10.28 08:54
Mit tud egy inga és mire használható?

Többet is, mint hinnénk. Már Tacitus is írt olyan jóslási módszerekről, amelyeknél, a jósok villás faágon vagy hajszálon függő nehezék segítségével mondták meg a jövőt.

Az ötvenes években, amikor még az ultrahang csak egy távoli álom lehetett, a születendő gyermek nemét nem lehetett igazából megállapítani. Persze a kíváncsiság már akkor élt az emberekben, főként a férfiakban, akiknek a céljuk az volt, hogy egészséges fiú örököst nemzenek. Akkoriban nem volt más lehetőség, mint az inga, a születendő gyermek nemének kiderítésére, és meglepő módon ezek a jövendölések meglehetősen pontosak voltak.

Az ingák azonban sokféle más módon is felhasználhatóak, ahogy a célok is eltérőek lehetnek, ami miatt kérdést intézünk hozzájuk. A legáltalánosabb cél a keresés, mint például vízforrások, ásványok, eltűnt személyek vagy elveszett tárgyak keresése, de alkalmazhatóak gyógyításra, reikire vagy akár jóslásra is.

Míg régen akár egy cérnára fűzött karikagyűrű is tökéletesen megtette inga gyanánt, manapság már inkább vasból, rézből és különböző ásványokból is készítik az ingák többségét. Mivel ezek általában természetes anyagok, így nincs is két egyforma inga.

Milyen a jó inga?

Ma már az ezoterikus boltokban rengetegféle inga közül válogathatunk kedvünkre, akár anyag, akár forma tekintetében is. Létezik gömb, spirál és kúp formájú ingák, de vannak, akik nagyanyáink módszereire esküsznek, és karika alakú ingát keresnek.

Az inga súlya is nagyon változatos lehet, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a 14-35 gramm közötti ingák számítanak a legideálisabbnak és a legkeresettebbeknek is. A súlynak azért van jelentősége, mert igazából az a lényeg, hogy a saját súlya mozgassa az ingát, ne befolyásolja a huzat, vagy bármilyen más külső tényező. Ahogy már említésre került, az anyag tekintetében is változatos a termékpaletta, ugyanakkor a tapasztalt ingát használók szerint az anyag nem befolyásolja a választ.

Amikor ingát szeretnénk választani magunk számára, két lehetőségünk van. Az egyik, ha saját magunknak készítünk ingát. Ez nem túl bonyolult, hiszen se a forma, se az anyag nincs kőbe vésve. Ha követni akarjuk a tradíciókat, akkor egy cérnára fűzött karikagyűrű is megteheti.

A másik lehetőség, ha készen vásárolunk egyet. Ebben a tekintetben érdemes az intuíciókra hallgatni, és hagyni, hogy a tudatalattink válassza ki a nekünk megfelelő ingát. Érezni fogjuk, hogy melyik inga választ minket. A jobb összhang érdekében választhatunk akár a születési csillagjegyünkkel harmonizáló fém vagy kő ingát is.

Mikor válaszol az inga a kérdéseinkre és mikor nem?

Mielőtt használni kezdjük az ingát, nem árt jó előre tisztázni, hogy mit is várunk tőle. Természetesen választ a kérdésinkre, amit az inga mozgása fog megválaszolni. Az, hogy kinek mi jelent nemet vagy igent, az egyéneként eltérő lehet, hiszen nincs két egyforma kérdező, és egyforma inga sem.

A komoly kérdések előtt érdemes pár próbakérdést feltenni, hogy kiderüljön mi jelent igent, és mi nemet. Ezek nagyon egyszerű kérdések is lehetnek, mint például mi jelent igent. Ez egyben egy egyértelmű kérdés is, ami szintén nagyon fontos.

Azt is jó, ha tudjunk, hogy a nem, nemcsak nemet jelenthet, hanem akár rossz kérdést is. Az inga nem fog válaszolni, ha rosszul tesszük fel a kérdést, és akkor sem, ha túl erős a vágyunk, hogy egy bizonyost választ kapjunk az ingától. Természetesen ne kérdezzük az ingát, ha nem a miénk, de akkor se, ha lázasak, betegek vagy fáradtak vagyunk, mert ez bizony mind kihatással lehet az inga működésére.