Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Miért válasszuk mi is a mosható szájmaszkokat magunk és a családunk számára?

2021.01.13 17:49
Miért válasszuk mi is a mosható szájmaszkokat magunk és a családunk számára?

A 2020-as év sajnos korántsem nevezhető a legboldogabb évnek, és ez egy darabig még biztosan így lesz. Mindenki megpróbálja valahogyan átvészelni a hónapokat, és alkalmazkodni a rengeteg új szabályhoz, amelyek hatással vannak a mindennapi életünkre.

Az élet lényegesen megváltozott, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk egymásra figyelni. Sajnos amióta megjelentek a szájmaszkok, azóta a Földünk is kezd beleroppanni a rengeteg eldobható műanyagba.

Még nézni is rossz, ahogy az utcán heverő szájmaszkok és gumikesztyűk elárasztják a járdákat, bekerülnek a tavakba és folyókba, ezzel rengeteg állat halálát okozva. Mit tehetünk vajon mi magunk ez ellen, ha szeretnénk egy kicsit környezet-tudatosabbak lenni?

Szerencsére egyre többen látják be, hogy a pár óránként eldobható szájmaszkokat el kell tüntetni. Miközben a kórházakban, és más helyeken nincsen egyéb megoldás, addig a hagyományos életet folytatók igenis tehetnek a környezetükért, méghozzá a mosható szájmaszkokkal.

Ez a megoldás hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen feleslegesen eldobálni a műanyag tartalmú eszközöket, hanem újra meg újra fel lehessen használni őket a vírus elleni védekezés során. Talán nem érezzük jól magunkat a viseletükkel, de legalább abban biztosak lehetünk, hogy nem bántunk vele senkit.

Pamut vagy műanyag

Eleinte a teljesen pamut maszkok lettek felkapottak. A pamutról tudjuk, hogy kellemes a bőrnek, és még a nyári melegben is kényelmes marad, nem kell például az izzadástól tartani a használatuk közben.

Azonban nem gondoltak arra a rossz szokásra, hogy az emberek beszélnek. Vannak, akik többet, vannak, akik kevesebbet, de végül is mindenki beszél. Amikor beszélünk, akkor meleg levegő hagyja el a szánkat, ami végül ahhoz vezet, hogy az anyag szó szerint vizes lesz.

Itt jön a képbe az is, hogy a pamut sajnos nehezebben szárad meg, Ilyenkor pedig nemcsak kényelmetlenné válik a szájmaszk hordása, hanem veszélyesebb is, hiszen a baktériumok szeretik a meleg és párás helyeket. Pont olyanokat, mint a szájmaszk.

Hamar rá kellett jönnünk, hogy a pamutot fontos poliészterrel keverni, ugyanis így kapjuk meg azt az anyagot, ami egyszerre puha, szellőző és nedváteresztő is.

A szájmaszk puhaságára azért van szükség, mert sokan hosszú órákon keresztül kénytelenek használni őket, így végig közvetlenül érintkezik az arcukkal. Ha pedig az anyag nem elég puha, akkor ez hamarosan sebekhez vezethet.

A szellőzés újabb higiéniai okok miatt válik fontossá. Ha már próbáltuk az eldobható szájmaszkokat, akkor lehet, hogy mi is tapasztaltuk, hogy a bőr sajnos kipattog alatta, mivel nem tud megfelelően szellőzni.

A nedvességről pedig fentebb tennünk említést, tehát teljesen érthető, hogy miért kell minden szempontot figyelembe venni, amikor szájmaszkot választunk magunk vagy a családunk számára.

Az aranyközépút

Szerencsére a pamut és poliészter keverékek kellemes és kényelmes viseletet nyújtanak a szájmaszkok esetében is. Viselhetjük őket akár 8 órán keresztül is, utána pedig meleg vízzel moshatóak.

Természetesen érdemes többet is tartani otthon ezekből a szájmaszkokból, hogy könnyedén tudjuk cserélgetni, és így nemcsak biztonságosabb lesz a használatuk, hanem a kinézetünket is változtathatjuk.

Vannak napok, amikor inkább a sötétebb színek vonzanak, máskor pedig a nagy minták. A mosható maszkok előnye, hogy rengeteg színben megvásárolhatóak. Vigyázzunk egymásra úgy, hogy az ökológiai lábnyomunkat is minél kisebbre próbáljuk csökkenti!