Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Lerántjuk a jade-hengerről a leplet! Valóban hasznos vagy inkább csak divatos?

2021.02.24 13:32
Lerántjuk a jade-hengerről a leplet! Valóban hasznos vagy inkább csak divatos?

Azok a hölgyek, akik követik a folyton változó és rendszeresen megújuló trendeket, biztosan érzik, hogy vannak túlhájpolt szépségápolási eszközök. Néha az interneten lakó sztárok felkapnak valamit, az pedig futótűzként terjed tovább. Ilyenkor az átlagos emberek felteszik maguknak a kérdést: vajon megéri megvásárolni?

Bár sokszor éppen az ellenkezőjét mutatják ki a reklámozott termékeknek, egy kis utánajárást mindenképpen megérnek, főleg ha tényleg a megvásárlásukon gondolkodunk.

Ilyen lehet a gua sha kövek és a jade-hengerek esete is. Ezek feszes, üde és fiatalos arcbőrt ígérnek, ami minden nő álma. Mi most utánajártunk az igazságnak.

Amit tudnunk kell róluk

A jade-henger teljesen természetes kőnek számít, állítólag gyorsan kifejti a hatását a bőrön. Azonban az ára inkább tűnhet húzósnak, így teljesen normális, ha kételkedünk egy kicsit a hatásosságán.

Tény, hogy új trendnek hisszük, azonban mind a jade-henger, mind a gua sha követ már évszázadok óta alkalmazzák az emberek. Biztosan te is kitalálod, hogy éppen Kínából származik, ahol már a 17. században is ezzel tisztították meg az arcot, mivel a kövek mögé titokzatos erőt képzeltek.

Ma inkább úgy tartják, hogy a masszírozás segíti az energiaáramlást, a nyirokkeringést, oldja a stresszt, javítja a közérzetet és fokozza a vérkeringést is, tehát tényleg jót tesz a bőrrel. A jade-henger nemcsak arcfeszesítésre használható, hanem ragyogni fogunk tőle, és méregteleníthetünk vele.

Mi a jade-hengerek hatékonyságának a titka?

A jade-hengerek és a gua sha masszázsszerszámok jáde kőből vagy kvarcból készülnek, és ugyanazzal a mechanizmussal tudjuk működtetni őket. Viszont ennél a pontnál meg kell jegyezni, hogy ezeknek a köveknek nincsen semmilyen jótékony hatásuk a bőrre, legalábbis ezt még semmilyen vizsgálat nem igazolta. A szépség trükknek az ereje inkább magában az arcmasszázsban rejlik.

Ha belegondolunk, hogy miért szeretjük a hátunkat, karunkat vagy a lábunkat masszíroztatni, akkor teljesen logikus, hogy az arcunkon is hasonló hatásokat érjünk el a masszázs segítségével. A jól alkalmazott technika ellazítja az arcizmokat, segíti a vérkeringést és hűsítő, üde érzést nyújt az arcbőrön, aminek az összessége valóban feszesítő hatásként működik.

Használjuk mi is a jade-hengert?

Most, hogy lerántottuk a leplet a valóságról, sokan akár hihetnék azt is, hogy feleslegesen vesszük meg ezeket a drága jade-hengereket, de mégsem!

A jade kövek természetükből fakadóan hűvösek, viszont erre még rásegíthetünk azzal, ha a hűtőszekrényben tároljuk őket. Használhatjuk őket a csupasz arcon, de a száraz bőrön is, vagy akár a kedvenc krémjeink felvitele után is.

A jade-henger segíteni fog abban, hogy ezek jobban felszívódjanak. A jade-hengert ezután mozgatnunk kell, mindig az arcunk közepétől lefelé és felfelé, figyeljünk arra, hogy a nyirokcsomó felé haladjunk. Ez a kő tökéletesen megfelel arra, hogy könnyebben tudjon áramolni a bennünk lévő folyadék, ami végül az arcbőrt is megemeli kicsit.

Legutolsó lépésként pedig tegyünk körkörös mozdulatokat az egész arcunkon. Ha előtte alaposan bekenjük magunkat krémmel, akkor még inkább növekszik a hatékonysága. Meg fogja látni, hogy nagyon kellemes lesz, és sokkal jobban fogja érezni magát a kezelés után.

Végül csak arra figyeljünk, hogy a jade-henger rendszeresen meg legyen tisztítva, hiszen az arcunkat érinti, éppen ezért érdemes elkerülni a bacilusokat. A tisztításhoz nyugodtan használjunk meleg vizet és szappant.