Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A túlzott méreganyag felhalmozódásának a tünetei

2021.06.09 08:30
A túlzott méreganyag felhalmozódásának a tünetei

Mindennap sokféle méreganyag támadja meg a szervezetünket, amelyek az élelmiszerekből, a környezetünkből vagy bizonyos anyagcsere folyamatokból származnak.

A kiválasztó szervek felelősek ezeknek a méreganyagoknak a szűrésért, ám nem mindig képesek megbírkózni eme feladattal, ami ahhoz vezet, hogy néha szükségünk van a méregtelenítésre.

A baj az, hogy a mai világban általában túlterheljük a testünket. Hiába igyekezünk megszüntetni a különböző káros szokásainkat, mindig akad valami, ami tovább ront a helyzeten. Ennek eredményeként számos negatív reakciót tapasztalhatunk mind fizikai, mind érzelmi szinten, amiket, ha nem tartunk megfelelő kontroll alatt, akkor akár súlyos szövődményekhez is vezethetnek.

 

Szerencsére a testünk mindig próbál figyelmeztetni minket, így elég, ha hallgatunk rá. Hogyan és mire figyeljünk oda?

Fejfájás

A fejfájás olyan tünet, amely számos egészségügyi probléma kialakulásával nyilvánulhat meg, ezért, ha rendszeresen panaszkodunk miatta, akkor érdemes konzultálni egy orvossal is. De mi van akkor, ha láthatóan ok nélkül szenvedünk tőle? Ebben az esetben nagyon valószínű, hogy a szervezetünkben a különböző toxinok túlzott felhalmozódása lesz a hunyó. Ennek a reakciónak a gyakori oka a környezetünkben keresendő: az élelmiszerekben és a levegőben.

Puffadás

A felfúvódás általában akkor történik meg, amikor a szervezet nehezen emészt meg bizonyos anyagokat, vagy amikor a bél baktériumflórája megváltozik. Ezek a folyamatok az emésztőenzimek csökkenésével is járnak, így újra meg újra puffadástól fogunk szenvedni. Tény és való, hogy a legtöbbször a helytelen táplálkozás az oka, azonban a felhalmozódó toxinok is okozhatják. Szerencsére mindkét esetben tarthatunk méregtelenítést, amely segít majd megoldani.

Álmatlanság

Az álmatlanság nem gyerekjáték, csak azok tudják, hogy mennyire komoly probléma ez, akik megtapasztalják. Igaz, hogy sok tényező állhat az alvászavarok mögött, azonban a toxinoknak is sok köze van hozzá. Ezek a nem látható részecskék jelen vannak a véráramban, miközben befolyásolják azokat a folyamatokat, amelyek felelősek a felszabadító és pihentető alvásért. Amikor nem alszunk eleget, akkor növekedik a stressz és a szorongás szintje, ami tovább fokozza az alvatlanságot.

Bél problémák

A bél problémák akkor jelentkezhetnek, amikor zsírokban és finomított cukrokban gazdag élelmiszert fogyasztunk, így megtörténik a túlfogyasztás. Ennek a fő tünete a székrekedés, bár gyakran gyulladást, hasi fájdalmat és gázfelhalmozódást is okoz. Ilyenkor azonnal méregteleníteni kell, amit természetes rostok és kellő mennyiségű víz hozzáadásával érhetünk el. A kezelés után minden visszaáll majd a normális kerékvágásba.

Koncentráció hiánya

A koncentráció hiánya sok fizikai és mentális problémának a tünete lehet, ugyanakkor kapcsolódik az olyan toxinokhoz is, mint az alkohol, a cigaretta és a szennyezett levegő. Ezek az anyagok befolyásolják az agy egészségét, és minimalizálják vagy csökkentik a működését, ami a koncentráció hiányához vezet. Amikor azt tapasztaljuk, hogy nem tudunk odafigyelni a munkahelyen vagy tanulás közben, akkor a szervezetünknek szüksége van a tisztítókúrára és megfelelő pihenésre.

Túlsúly

A túlsúly is egy lehet a tünetek közül. Ha a rendszeres és folyamatos diéta ellenére sem tudunk lefogyni, akkor szintén gyanakodhatunk a túlzott méreganyagokra. Ilyenkor a toxinok befolyásolják a tápanyag felszívódás folyamatát, így érdemes méregteleníteni.