Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

Hajápolási tippek a dús szép haj érdekében

2021.03.24 08:57
Hajápolási tippek a dús szép haj érdekében

Milyen szép a hajad! Ha te is szívesen hallanád ezt másoktól, akkor bizony kemény munka áll előtted. Sajnos a szép haj nem elég, az ember gyönyörűt akar, olyat, amit mindenki megbámul. Éppen ezért keressük mindig a tippeket és hajápoló szereket, azt szeretnénk, ha elérnénk az álom szintet. De mit tehetsz? Nézzük is meg!

Milyen a hajad típusa?

Az első lépés a haj típusának a kiválasztása, megállapítása. Bizony, nem mindegy, hogy egyenes vagy göndör, vékony vagy vastag, zsíros vagy száraz a hajad. Sajnos rengeteg kombináció létezik, amikhez mind más-más termékekre lesz szükséged a cél elérése érdekében. Ha azt akarod, hogy a hajkoronád csillogjon, akkor először meg kell találnod a típusodat. Innentől kezdve pedig olyan szereket tudsz kiválasztani, amik a te problémádra készült.

El a szabályokkal

A következő tanácsunk az, hogy ignoráld a sok szabályt. Biztosan te is hallottad már, hogy ha mindennap megmosod a hajad, akkor ki fog hullani. Ez azonban butaság. Hiszen éppen most mondtuk, hogy mindenkinek más a haja, más a fejbőre, eltérő problémákkal küzd meg.

Igen, mindig lesznek olyanok, akik hetente egyszer mosnak hajat, és mégsem látszik rajtuk. Ők szerencsések, de nem lehet mindenki ilyen. Meg aztán lehet, hogy ott vagy te, aki kénytelen minden egyes reggel hajmosással kezdeni. De nem azért, mert rosszul csinálod, hanem mert a te fejbőröd ilyen és kész. Tedd azt, ami számodra a legmegfelelőbb, és engedd el a tanácsadókat.

A hajmosáshoz használhatsz akár napvirág hajmosó szappant is, vagy kipróbálhatod a különböző fajtájú szilárd samponokat is. Találd meg a számodra legjobbat!

A haj megfelelő védelme

Ezután jöhet a haj védelme. Lényegében a haj az identitásunk része, erősebbnek és magabiztosabbnak érezzük magunkat tőle, akkor miért ne kéne védeni? Az emberek általában mindent megtesznek azért, hogy a bőrük jól nézzen ki, viszont az időjárás a hajon is nyomot hagy. Nyugodtan használj olyan termékeket, amik a napsugárzás ellen védenek, télen pedig hidratálnak.

Vigyázz a klórral

Az alábbi tanács főleg nyáron alkalmazandó, ez pedig az öblítés. Itt nem az otthoni öblítésről van szó, hanem a medence mellettiről. Sajnos a klóros víz egyáltalán nem tesz jót a haj szerkezetének.

Ha ezt meg akarod előzni, akkor még a csobbanás előtt leöblíted tiszta vízzel, meg persze a pancsolás után is. Nem baj, ha minden egyes alkalommal el kell játszanod a hajaddal, de legalább nyár végére nem lesz szénakazal a fejeden.

A különböző balzsamok ereje

A hölgyek szeretik formázni a hajat, ami azzal jár, hogy megrongálódik. Amennyiben nem akarunk minden hónapban ollóval találkozni, akkor próbáljuk ki a balzsamokat. A hajregeneráló kapszulák segítenek abban, hogy a sérült végek jobban és egészségesebben nézzenek ki, így nem muszáj azonnal a fodrászhoz mennünk vele.

Milyen a fesűd?

Az sem mindegy, hogy mivel fésülöd a hajad. Amikor hajmosás után vagy, akkor kerüld a kefét, mivel a vizes haj sokkal könnyebben törik. Válassz inkább széles fogú fésűt, hogy könnyebben eltüntesd a csomókat a hajadból.

A hajkefe akkor jó választás, amikor a haj teljesen száraz, vagy a formázás folyamatában van. Az sem segít, ha mindennap dörzsölöd a törülközővel, inkább óvatos mozdulatokkal szedd ki belőle a vizet és szárítsd meg. Gondolj arra, hogy ha 10 percig a fejeden hagyod, akkor nem kell dörzsölni sem, mivel a törülköző kiszívja belőle a vizet magától is.

Ha ezeket a fenti pontokat betartod, akkor ritkábban kell majd fodrászhoz menned, és azt is csak a formázás, nem pedig a törött hajvégek miatt.