Rendeljen 20.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-175-3732

blog

A 7 leggyakrabban feltett kérdés az illóolajokról

2021.01.20 10:02
A 7 leggyakrabban feltett kérdés az illóolajokról

Az illóolajokat úgy is hívhatnánk, mint élő növényi folyadék, mivel lényegében ez nem más, mint a virágok immunrendszere.

Minden növény megújul, feltöltődik oxigénnel, tehát az oxigén az, ami életben tartja. A rezgési energiája azonban más élőlényekre is hatással van, így például ránk, emberekre is. 

Ha ezt a folyadékot gőzöléssel desztilláljuk, akkor ezután a mi szervezetünkben is helyreteszi az energiaszintet.

Ennek is köszönhető, hogy napjainkban évről évre egyre többen érdeklődnek a különböző illóolajokról, és bár az emberiség már hosszú évezredek óta használja az illóolajokat, még mindig rengeteg tévhit kering róluk a köztudatban.

Ebben a bejegyzésben megválaszoljuk tehát a hét leggyakrabban feltett kérdést az illóolajokkal kapcsolatosan. Lássuk is őket!

  1. Hinni kell az illóolajokban, hogy hassanak?

Erre csak azt szoktuk mondani, hogy minden télen elővesszük a hársfából és borsmentából kinyert készítményeket, és nem azért, mert hiszünk benne, hanem mert tényleg segítenek. Erre a magyarázat a növényben rejlik, a gyógyhatása tény.

  1. Megvegyem a drágább illóolajakat?

Az illóolajoknál fontos tisztázni, hogy egy-egy fajta nem azért drága, mert rá van ragasztva valamelyik márkának a címkéje, hanem azért, mert terápiás. Külsőleg és belsőleg is használhatjuk, és már pár nap alatt érezni fogjuk a hatását.

Az olcsó illóolajok nem gyógyítanak, viszont nyugodtan megvehetjük őket, ha csupán illatosítani szeretnénk az otthonunkat. Sajnos ezek nem valók másra.

Amennyiben egészségtudatosan akarunk élni, akkor nem fogjuk sajnálni azt a pár ezer forintos különbséget. Gondoljunk arra, hogy egy 15 ml-es üvegben 270 csepp van. Ha naponta 1 cseppet használunk, akkor az 270 napig lesz elég. Itt kihangsúlyoznám, hogy bőven elég az egy csepp, nem kell megduplázni az adagot. Ugye, hogy így már nem is olyan drága?

  1. Honnan tudom, hogy bio-e az adott illóolaj?

Fontos, hogy illóolaj vásárlás előtt inkább győződjünk meg arról, hogy az adott bolt vagy weboldal honnan szerzi be a termékeit. Amikor ténylegesen bio illóolajjal találkozunk, akkor a gyártó fel fogja rajta azt tüntetni. Szerencsére ma már mindent alaposan ellenőriznek, még a föld és a környék minőségét is, ahol a készítéshez használt növényeket termesztik.

  1. Mire lehet használni az illóolajokat?

A kérdést inkább úgy kéne feltenni, hogy mi a panaszunk. Minden illóolaj más és más problémára javasolt, így a bajunktól függ, hogy melyiket célszerű használnunk. Ráadásul sokszor többet is keverni fogunk egymással, hogy ezáltal alkalmazkodjon az adott problémánkhoz.

  1. Hogyan használjuk az illóolajokat?

Sokan azt hiszik, hogy mécses fölé kell hajolni, vagy éppen szaunában kell ülni ahhoz, hogy érjen valamit az illóolaj. Viszont ez nem igaz. Nyugodtan párologtathatjuk vagy porlaszthatjuk, de akkor sem történik semmi baj, ha beletesszük egy pohár vízbe, és megisszuk. Sokan növényi olajjal hígítják fel, majd a bőrükre kenik, pont, mint egy masszázs során.

  1. Miért nem kaphatóak bizonyos illóolajok?

Sok illóolaj szezonális növényekből készül, így nem lehet egész évben hozzájutni. Mivel az illóolajat nem hígítják fel, így csak akkor tudják kiküldeni, ha összegyűlt a megfelelő mennyiség. Ezután pedig egy minőségi teszt is vár rájuk, amin, ha megbuknak, akkor nem kerülnek forgalomba.

  1. Az illóolaj megromlik?

Az illóolajok megfelelő tárolás mellett nem járnak le. Nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy rendesen zárjuk le a kupakjukat, és mindig fénytől védett helyen tároljuk.